עוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד

IMG_2106

 

IMG_2128

 

עוגת פרג רכה עסיסית פשוט מושלמת.

כמה דקות עבודה .

עוגת פרג של אמא עם שינויים קטנים שלי ברוח הזמן .

זה המתכון המקורי מקופסת המתכונים של אמא.

 

הציפוי גנאש שוקולד משלים את העוגה –  משתלב מצוין לעוגות פרג.

 

השתמשו רק בפרג טחון טרי !

IMG_2108

המצרכים לעוגה בתבנית קוטר 26 או 2 תבניות אינגליש קייק

 

4 ביצים

200 ג"ר חמאה רכה

כוס ורבע סוכר

1 סוכר וניל

כפית גרד לימון

2/3 כוס חלב

כוס פרג טחון טרי

כוס ורבע קמח תופח (או קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה)

 

אופן ההכנה-

בקערה המיקסר לטרוף את ביצים וכוס סוכר-  עד לקבלת לקצף בהיר.

(במקור מפרידים חלבונים וצהובים ומקציפים את החלבונים לחוד – אפשרי בהחלט)

 לערבב חמאה רכה, רבע כוס סוכר, וניל, גרד לימון וחלב. להוסיף לביצים.
לערבב את הפרג והקמח, ולאחד לתערובת הביצים.

להעביר את התערובת לתבנית משומנת היטב .

 

להכניס לתנור מחומם ל- 170 מעלות לאפיה של כ 40 דקות.

IMG_2097

לאחר שהעוגה התקררה להכין את השוקולד-

100 ג"ר שוקולד מריר (אפשר חצי שוקולד חלב)

100 מ"ל שמנת מתוקה

כפית רום

 

לחמם שמנת במיקרו.

להכניס את קוביות השוקולד ולערבב עד שהתערובת הופכת חלקה .

לשלב את הרום.

לצפות את העוגה בגנאש.

עוגת פרג רכה וטעימה בשעה עבודה !

 

כנסו כאן לכל מתכוני הפרג שלי 

 

IMG_2127

IMG_2113

IMG_2107

 

 

 

כנסו לדף של הבלוג בפייסבוק  תודה 🙂

ולאינסטגרם  שלי – בואו לעקוב אחריי

 

חזרה לעמוד הראשי 

 

תגובות

תגובות