קובה חמוסטה

    

 

קובה חמוסטה היא אחת האהובות עלי.

הרוטב העשיר שלה ובעיקר המנגולד והסלרי, מעניקים לקובה את טעמה המיוחד.

ישנם המון גירסאות לקובה ברשת.

זוהי הגירסה שלי-  כשאני מכינה את הקובה אני מכינה סיר אחד במלית של בשר

והסיר השני צמחוני כך שכולם יוכלו לטעום מהמאכל הנפלא הזה .

סיר משמח שכולם פשוט אוהבים .

 

 

המצרכים לבצק ל- 10-12 קובות

1/2 כוס סולת

1/2 כוס בורגול דק

כוס מים חמים ועוד קצת אם יש צורך

קורט מלח ופלפל

כף שמן

 

לציר – המרק

בצל קצוץ

2-4 שיני שום קצוצות

חבילה מנגולד החלק הירוק חתוך גס

2-3 ענפי סלרי עלים חתוכים

גזר חתוך גס

2 קישואים חתוכים 

כפית כורכום

קורט כמון

מלח,פלפל שחור 

כ 3 כוסות מים

מיץ מלימון טרי

 

 

מלית הבשר-

300 גר' בשר בקר טחון טרי

בצל קצוץ

2-3 כפות כרשה קצוצה

כפית בהרט

מלח,פלפל

מעט צ'ילי חריף (לא חובה)

 

מטגנים בצל עד להזהבה .

משלבים את הבשר ומטגנים היטב.

מוסיפים את התבלינים .מורידים מהאש ומקררים.

 

 

 

 

מניחים בקערה את הסולת, הבורגול והמים.

מערבבים היטב ומשהים בצד כרבע שעה .

מוסיפים מלח, פלפל ושמן.

לשים את התערובת כמה דקות ,אם היא יבשה מוסיפים מעט מים.

ממשיכים ללוש לקבלת בצק שנוח לעבודה.

מחלקים את בצק הקובה ל- 10-12 כדורים.

כל חלק פותחים כמה שיותר דק ויוצרים "כיס" כדי להכניס את המלית.

ממלאים בכף מלית וסוגרים. משטחים ומהדקים היטב לצורת קובה שטוחה.

מכינים את הציר-

בסיר רחב מטגנים את הבצל.

מוסיפים את השום והמנגולד.

מטגנים מעט ומוסיפים מים.

משלבים את הירקות גזר וקישואים.

מתבלים בתבלינים.

כשהמרק רותח מניחים את הקובות בתוכו.

מכסים מנמיכים להבה ומבשלים כ30-40 דקות

 

בתאבון

זה נפלא 🙂

מלית צמחונית-

 

בצל קצוץ

חצי כרשה קצוצה

5-6 פטריות טריות קצוצות דק

2 עלי מנגולד החלק הירוק קצוץ דק -או תרד

מעט בהרט או אגוז מוסקט וקינמון

מלח,פלפל

 

מטגנים את הבצל והכרשה עד להזהבה.

משלבים את הפטריות הקצוצות והמנגולד.

מטגנים מספר דקות עד להשחמה יפה 

מוסיפים את התבלינים.  מקררים.

 

 

 

 

תגובות

תגובות