עוגת מלבי מטריפה – עוגת סחלב

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

עוגת תפוזים, עוגת לימון, עוגת שקדים עוגת קוקוס ועוד דומות להן,

בחושות או מוקצפות , הן העוגות הכי אהובות עלי.

גם אופן ההכנה ממש קל  וגם הם פינוק מעולה ליד התה או הקפה, במיוחד בחורף.

 

פינקתי את עצמי ליום ההולדת שלי, בעוגה עם כל הטעמים שאני ממש אוהבת.

אז בעוגה הזאת יש – תפוז וגם קצת גרידה של לימון, שקדים טחונים,

קוקוס, וניל והתוספת הנפלאה שמעניקה לה טעם מיוחד – מי ורדים.

לזה הוספתי ציפוי מענג של מלבי סחלב נוזלי שמשלים את העוגה ומעניק עוד

מירקם ורכות לעוגה ויוצר ביס מושלם !

העוגה הזאת במיוחד לאלה שאוהבים מלבי וסחלב חם בחורף,

בטעם עמוק וניחוח של מי ורדים .

העוגה עצמה היא עוגה פרווה – ללא מוצרי חלב.

הציפוי יכול להיות חלבי או פרווה

 

 

העוגה ממש קלה להכנה – כמה דקות עבודה ולתנור.

ואני אומרת – רוצו להכין כי היא מופלאה !

מה דרוש ?  – תבנית סבתא עם חור באמצע – הכי מתאימה לעוגות כאלה ובכלל מומלצת .

המצרכים –

5 ביצים

כוס סוכר

שקית וניל

1/2 כוס שמן

1/4 כוס מי ורדים (אני משתמשת במי ורדים בבקבוק גדול – פחות מרוכז מהתמצית)

1/3 כוס מיץ תפוזים

מעט גרידה מלימון או תפוז

1/4 כוס קוקוס טחון

1/3 כוס שקדים טחונים

כוס ורבע קמח

כפית אבקת אפייה

איך מכינים עוגת מלבי סחלב ?

 

מדליקים את התנור לטמפרטורה של 175 מעלות

 

מקציפים את הביצים עם הסוכר ,עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.

בקערה נפרדת מערבבים את כל המצרכים היבשים.

בקערה נוספת טורפים – שמן,מיץ,מי ורדים וגרידת תפוז.

משלבים לתוכה את תערובת היבשים.

משלבים את קצף הביצים לתערובת ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.

מעבירים לתבנית משומנת שזורים עליה מעט קוקוס טחון .

מכניסים לאפייה של כ- 40-50 דקות- עד שהעוגה יציבה .

 

הכנת הציפוי-

את הציפוי אפשר להכין פרווה או חלבי

1/2 כוס חלב     לפרווה- חלב צמחי/מים

1/2 כוס שמנת מתוקה     לפרווה – קרם קוקוס או שמנת צמחית

3 כפות סוכר

כפית מי ורדים

3 כפיות מלאות קורנפלור

מעבירים את המצרכים לקלחת טורפים היטב ומחממים עד לקבלת תערובת במירקם של דייסה.

מקררים מעט ומוזגים מעל העוגה.

 

מקשטים בפיסטוקים גרוסים /אגוזים/קינמון/קוקוס

מה שאוהבים !

 

View this post on Instagram

#עוגה

A post shared by Dafna Oster Michael food blog (@bake_cook_food) on

 

כאן מבחר מתכוני העוגות הבחושות שלי 

מתכוני הפרווה שלי 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  –

 "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן-

מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות