עוגת לינצר

IMG_4887
 

 

 

 

 

עוגה מהממת מהמטבח האוסטרי הקלאסי, משלבת בצק רך ונימוח עשיר באגוזי לוז, שקדים,ותבלינים.

 

מעל ריבת שזיפים טובה.  כמובן עדיף ריבה של בית.

 

להכנת ריבת שזיפים ביתית-

להניח בסיר קילו שזיפים מגולענים ו2 כוסות סוכר ,

לאחר שהתערובת רותחת להעביר לאש נמוכה לבישול של 30-40 דקות.

לבחוש מידי פעם.

לאחסן בצינצנות מעוקרות.

 

הכנתי את העוגה בתבנית מלבנית ארוכה, אפשר להכין בתבנית מרובעת ולחתוך לריבועים.

 

המצרכים-

125 ג"ר חמאה
1 ביצה קטנה
1 סוכר וניל
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים מעט וטחונים גס
3 כפות שקדים טחונים גס
160 ג"ר קמח (כוס +2 כפות)
1/4 כפית שטוחה אבקת אפייה
1/4 כפית קינמון
קורט ציפורן
1/2 כפית גרד תפוז
1/2 כוס סוכר חום

כ- כוס ריבת שזיפים או כל ריבה אדומה אחרת.
עדיף ביתית.

 

הכנת ריבה ביתית –
חצי קילו שזיפים מגולענים להכניס לסיר עם
כוס וחצי סוכר. (אפשר להכפיל כמות)
לאחר שהתערובת רותחת להעביר לאש נמוכה לבישול של כ50 דקות.
אני מוסיפה גם קינמון טחון או מקלות קינמון.

IMG_4857

 

אופן ההכנה-
 

בקערה להניח את כל המצרכים חוץ מהקמח . לערבב היטב עד לריכוך החמאה.
להוסיף את הקמח ולערבב לבצק אחיד.
הבצק יוצא רך מעט וזה בסדר.

  IMG_4847   IMG_4845
  

להדק 2/3 מהבצק לתחתית התבנית אפשר להעזר במעט קמח.
את ה1/3 הנותר לעטוף בניילון ולהכניס לפריזר.

 

IMG_4850

את התבנית עם הבצק להכניס למקרר לשעה להתייצבות.

הרכבת העוגה-
למרוח בנדיבות את הריבה  על תחתית הבצק. מעל הריבה לגרד את הבצק 
שהיה בהקפאה. 
אפשרות נוספת לשטח את הבצק בין שני ניירות אפיה ולחתוך רצועות ולהניח מעל הריבה.

  IMG_4877

להכניס לתנור מחום  170 מעלות לאפייה של כחצי שעה .

לאחר הקירור אפשר לחתוך לריבועים או להשאיר כעוגה שלמה.
בתאבון!

IMG_4898

IMG_4913

 

 

 

לינצר -ריבת תות

IMG_1255

לינצר ריבת אוכמניות-

IMG_6113

תגובות

תגובות