עוגת לימון פרג ושבבי שקדים

 

IMG_9923

 

IMG_9948

 

 

עוגה בחושה קלה להכנה, לכל אוהבי הלימון והפרג.

השילוב של פרג ולימון פשוט מושלם, שילבתי גם שבבי שקדים בתערובת לקרנציות.

לאחר האפיה מרטיבים את העוגה ברוטב לימוני מתוק שנותן רכות ועסיסיות לעוגה.

בכל ביס מרגישים את הפרג מתפצפץ בפה –  בתוספת השקדים פשוט תענוג!

 

IMG_9868

 

 

הכנתי את העוגה בתבנית סבתא קטנה קוטר 20-22.

הכמות מתאימה גם לתבנית אינגליש קייק

לתבנית בקוטר 26 יש להכפיל את כמות המצרכים.

IMG_9880

 

IMG_9929

 

המצרכים-

100 ג"ר חמאה רכה

2 ביצים

1/2-3/4 כוס סוכר לפי טעם אישי

1/4 כוס חלב

3 כפות זירעי פרג- לא טחון

4 כפות שבבי שקדים מולבנים (לא חובה)

כוס קמח תופח

כפית גדושה גרד לימון

שקית סוכר וניל

 

לסירופ-

3 כפות סוכר

3 כפות מיץ לימון

3 כפות מים

מעט גרד לימון

ציפוי-

50 ג"ר אבקת סוכר

3 כפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה-

 

בקערה קטנה מניחים את הפרג והחלב ומחממים כדקה במיקרו. מניחים בצד.

בקערה גדולה טורפים את החמאה הרכה והסוכר. מוסיפים את הביצים, הוניל,וגרד לימון.

משלבים גם את תערובת הפרג והחלב.

IMG_9850    

מערבבים את החומרים היבשים בקערה נפרדת ומשלבים אותם לקערת הביצים.

IMG_9852

מעבירים לתבנית משומנת במעט חמאה.

IMG_9858

מכניסים לאפייה בתנור מחומם על 170 לאפייה של כ- 40 דקות.

 

את חומרי הסירופ מחממים עד להמסת הסוכר – אפשר במיקרו.

כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים את הסירופ על פני העוגה.

IMG_9862

 

מערבבים את אבקת הסוכר והלימון.

מעבירים לשקית זילוף.

משחררים את העוגה מהתבנית הופכים אותה ומזלפים מעל העוגה .

העוגה טעימה יותר לאחר כמה שעות.

בתיאבון 🙂

IMG_9913

IMG_9875

IMG_9870

IMG_9929

 

בואו לעקוב אחרי גם באינסטוש !

כנסו לעוד מתכוני פרג 

תגובות

תגובות