עוגת לב שמרים במילוי פטיסייר ודובדבנים

 IMG_8261

 

 

עוגות שמרים הן העוגות האהובות עלי ביותר, 

בצק השמרים סופג כמעט כל מילוי שאוהבים.
 

הבצק שהכנתי  הוא בצק כרוך כמו בצק עלים , שהוא אחד הטובים בעיני,  קצת יותר השקעה מבצק רגיל, אבל שווה.

מהבצק שהכנתי , אפשר להכין  כ-4 עוגות קראנץ, רוגלאך,קורסונים וגביניות.

עוגת שמרים שושנים בצורת לב.

המילוי קרם פטיסייר עם ריקוטה ודובדבנים – מילוי נהדר ועשיר,  מושקע ומתאים ליום האהבה.

 

 

 

 

לבצק –   מתאים ל-4 עוגות ( אפשר בתבניות מאורכות חד פעמיות.

750 ג"ר קמח

כף וחצי שמרים יבשים

1/3 כוס סוכר

1 סוכר וניל

גרד מחצי לימון

כוס חלב פושר

1 ביצה

2 חלמונים

100 ג"ר חמאה

1/2 כפית שטוחה מלח

200 ג"ר חמאה קרה

 

אופן הכנת הבצק-

בכוס לערבב שמרים עם  מעט חלב וכפית סוכר, להניח להתפחה כ- 5 דקות.

בקערת המיקסר להניח קמח,ביצים,וניל, חלב ותערובת השמרים, לערבל  ולהוסיף 100 ג"ר חמאה

להמשיך לערבל מספר דקות אם יש צורך להוסיף עוד מעט חלב.

לקראת הסוף להוסיף מלח וגרד לימון. הבצק צריך להפרד מהדפנות ולצאת רך , לא נוקשה .

להניח כרבע שעה מכוסה בניילון בטמפרטורת החדר .

לאחר מכן להכניס לקירור של כשעתיים לפחות.

לחלק את הבצק ל- 2 ,

כל חלק לפתוח למלבן גדול. למרוח על כל חלק 100 ג"ר חמאה לפי ההסבר בתמונות המצורפות

לעטף בניילון לא הדוק, להכניס לקירור לפחות ל-5 שעות.

לאחר הקירור לרדד שוב כל חלק לעלה גדול ודק ולקפל שוב .

לאחר 4 שעות לחזור על הרידוד והקיפול פעם נוספת.

לעטוף ולהכניס למקרר ללילה.  

למחרת הבצק מוכן לאפייה .

כל חלק לחלק ל-2 , מתאים לכל סוגי המילויים ויוצא פשוט מושלם!

 

מצרכים למילוי של הקרם פטיסייר- לכרוכית אחת

100 מ"ל שמנת מתוקה

100 מ"ל חלב

50 מ"ל חלב

2 כפות קורנפלור

1/2 מקל וניל

1 סוכר וניל

גרד מחצי לימון

1 ביצה

150 ג"ר גבינת ריקוטה

1/2 כוס דובדבנים טריים מתוקים, אם אין בשוק אפשר משומרים מסוננים.
 אפשר לשלב במקום דובדבנים אוכמניות,פטל, צימוקים או שוקולד צ'יפ

 

אופן ההכנה-

בקלחת להניח את השמנת 100 מ"ל חלב ותוכן מקל הוניל (200 מ"ל זה כוס חד פעמית לשתיה קרה פשוטה),

לחמם על אש נמוכה להוסיף סוכר, בקערה לערבב את ה-50 מ"ל חלב עם הקורנפלור, לטרוף את הביצה ולהוסיף לתערובת הקורנפלור.

לשפוך מעט חלב חם לקערה כדי להשוות טמפרטורה ולהחזיר את שתי התערובות לסיר ,
לערבב עם מטרפה תוך כדי החישה עד לקבלת מירקם של דייסה.

IMG_8214

 

לאחר שהקרם התקרר , לשלב את גבינת הריקוטה והגרד לימון. הקרם מוכן,

לשטח את הבצק, למרוח את הקרם ,לפזר את הדובדבנים

IMG_8216

לגלגל לכרוכית ולחתוך שבלולים, להניח בתבנית .

להתפיח כ- שעה בחורף בקיץ מספיק חצי שעה ,למרוח בביצה טרופה ,

להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 כ-40 דקות.

IMG_8230

לאחר האפייה אפשר למרוח במי סוכר (1/4 כוס מים 3 כפות סוכר ) או באבקת סוכר מעורבבת עם מעט חלב.

IMG_8242

IMG_8244

IMG_8261

 

תגובות

תגובות