עוגת יוגורט עם פירות קיץ ומייפל

IMG_3943

IMG_3936

הקיץ בעיצומו, והשוק מלא בפירות  טריים ועסיסיים מכל הסוגים.
פשוט תענוג לכל אוהבי הקינוחים.

השילוב של פירות בעוגה יוצר שילוב מרהיב ביופיו טעים ומרענן.
שילבתי בתוך הבצק גם יוגורט המעניק טעם חלבי לבצק.
הבצק יוצא רך, נימוח ונמס בפה.
העוגה היא עוגה בחושה מאוד קלה להכנה.

 

את העוגה אפשר להכין עם כל פרי שיש לכם במקרר- נקטרינות,שזיפים, אפרסקים, תפוחים, אגסים , דובדבנים ומה לא…

המצרכים –
לעוגה בקוטר 18 או תבנית אינגליש (חד פעמית )
לעוגה גדולה קוטר 26 להכפיל כמויות.

 

 

2 ביצים
150 מ"ל יוגורט  
100 ג"ר חמאה
1/2 כוס סוכר
וניל
1/2 כפית גרד לימון
כוס ורבע קמח תופח

1-2 נקטרינות חתוכות ל-6
2 שזיפים חתוכים ל-5 
4-5 דובדבנים מגולענים
סירופ מייפל כ- 5 כפות.

אופן ההכנה-

להניח בקערה ביצים , סוכר ויוגורט. לערבב מעט ולהוסיף חמאה רכה.
להוסיף לתערובת וניל, גרד לימון ואת הקמח מנופה. 
לערבב  במטרפה עד לקבלת בצק אחיד.

   IMG_3855

את הפירות חותכים  לפלחים – לא דקים מידי .
לפזר בתחתית התבנית כ- 2-3 כפות מייפל.
לסדר את הפירות מעל .

IMG_3856

לשפוך את תערובת הבצק על הפירות ולהכניס לאפייה בתנור מחומם מראש ל- 170-180 מעלות.
האפייה היא כשעה.
לאחר כחצי שעה להוריד את הטמפרטורה של התנור ל- 160.

 כשהעוגה יוצאת מהתנור לזגג אותה ב 2 כפות מייפל .
לאחר קירור , לשחרר מהתבנית ולהפוך אותה על צלחת הגשה.
אם האפייה נעשית בתבנית רגילה- לשים נייר אפייה בתחתית התבנית.

IMG_3930

IMG_3961

IMG_3975

IMG_3982
 

תגובות

תגובות