עוגת חמאה-שוקולד לבן שקדים ודובדבנים

 

   

IMG_2340

 

 

עוגה קלה וטעימה לכל אוהבי השוקולד הלבן.

שילבתי בתערובת גם פרוסות שקדים מולבנים , מעניק קרנצ'יות נהדרת וטעם נפלא!

כמובן בגלל שאני מאוד אוהבת דובדבנים ושמחה שהעונה שלהם עכשיו בעיצומה,

שילבתי גם אותם מעל העוגה,  ליופי וגם לטעם -:)

 

 

המתכון הוא לתבנית אינגליש קייק 

אפשר להכפיל כמויות לתבנית קוגלהוף או עגולה.

 

 

המצרכים-

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס חלב

100 ג"ר חמאה רכה

1 כוס קמח תופח 

1 סוכר וניל

50 ג"ר שוקולד לבן חתוך לקוביות קטנות

3 כפות שקדים מולבנים

לקישוט- 5-6 דובדבנים מתוקים טריים, או מקונפיטורה או ממעדן דובדבנים מבושלים בסוכר.

 

אופן ההכנה-

 

נתחיל עם הביצים – להקציף את הביצים בקערת המיקסר , להוסיף סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
IMG_2292

 

 

להעביר את הקצף לקערה ולהוסיף את החמאה הרכה, החלב והוניל.

לערבב קמח עם שוקולד לבן ו-2 כפות שקדים .ולהוסיף לתערובת הביצים.

IMG_2295  IMG_2300

  

לערבב לתערובת אחידה . להעביר לתבנית אינגליש משומנת במעט חמאה.

IMG_2303

 

מעל העוגה להניח את הדובדבנים , ולפזר כף שקדים מולבנים.

להכניס לתנור מחומם על 170-180 מעלות לכ- חצי שעה .

 

לאחר האפייה אפשר להשאיר את העוגה כך-
IMG_2304

 

 

או לקשט עם שוקולד לבן מומס  – השיטה הכי קלה-

להכניס 30 ג"ר שוקולד לבן לשקית זילוף. להניח את השקית בתוך כוס עם מים רותחים ל-5 דקות.

השוקולד נמס ואז אפשר לזלף מעל העוגה.

IMG_2324

 

IMG_2327  

 

 

IMG_2340

 

 

תגובות

תגובות