עוגת וניל שקדים ואוכמניות בשילוב קרם שמנת

עוגת וניל שקדים ואוכמניות בשילוב קרם שמנת .

עוגה עשירה וחגיגית פשוט מושלמת !

 

אני מאוד אוהבת אוכמניות , 

לצערי כמעט ולא ניתן להשיג אותן בארץ טריות ואם כן, אז לעונה ממש קצרה ובמחירים מטורפים !

 

אז אני מסתפקת בקפואות שהן בעיקר טובות לאפייה.

הכנתי עוגה חגיגית ליום הולדת .

עוגה שמשלבת עוגת וניל בסיסית וטעימה בשילוב שקדים טחונים כחלק מהקמח,

והשילוב של האוכמניות הוא פשוט נהדר.

הקרם משלים את העוגה ויוצר עוגה עשירה ומרשימה.

 

עוגת וניל שקדים ואוכמניות בשילוב קרם שמנת

המצרכים- תבנית 22-24

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

שקית וניל

כפית גרידה של לימון

2 כפות מיץ לימון

100 גר' חמאה מומסת

1/3 כוס חלב

כפית תמצית שקדים

כוס ורבע קמח (170 גר')

50 גר' קמח שקדים (שקדים טחונים)

כפית גדושה אבקת אפייה

כוס אוכמניות 

 

לקרם שמנת –

350 מ"ל שמנת מתוקה

250 מ"ל שמנת חמוצה

חצי מקל וניל או מחית או 2 שקיות וניל

2 כפות גדושות סוכר

 

אופן ההכנה- 

בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר.

משלבים לתוך הקצף – חמאה, וניל,לימון,גרידת לימון,תמצית שקדים וחלב.

מערבבים את הקמחים ומשלבים לתערובת .

מערבבים בעדינות, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

מעבירים לתבנית משומנת – מומלץ לרפד את התחתית בנייר אפיה.

מפזרים כוס אוכמניות מסביב וקצת דוחפים לתוך התערובת בעזרת סכין.

אופים בתנור מחומם מראש על 175 מעלות כ 40-50 דקות או עד שהעוגה יציבה .

 

לאחר שהעוגה התקררה לגמרי מצפים אותה בקרם.

הכנת הקרם-

מניחים את השמנת החמוצה על נייר סופג כשעה להגרת הנוזלים(במקרר).

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והוניל.

משלבים את השמנת המסוננת לתוך הקצפת.

מצפים את העוגה ומכניסים לקירור.

מומלץ להכין יום לפני ההגשה.

 

ביס מושלם !

עוגת וניל שקדים ואוכמניות בשילוב קרם שמנת 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

 

 

תגובות

תגובות