עוגת גלידה בשילוב לוטוס

 

אין יותר כיף מגלידה לרענן לנו את הקיץ. 

הכנת גלידה ביתית היא ממש פשוטה וקלה.

 

גלידה ללא ביצים ומעט מאוד מצרכים שתמיד מצליחה.

הכנתי גלידת וניל משובחת, מושלבת בלוטוס האהוב עלי במיוחד.

אפשר לשלב במקום לוטוס – ריבת חלב.

מכינים את העוגה בתבנית סיליקון בכל צורה שיש.

אפשר להכין גם בתבנית עם שקעים כמנות אישיות.

המצרכים

500 מ”ל שמנת מתוקה

מקל וניל

כ- שליש מיכל של חלב מרוכז (150 גר’)

ביסקויט לוטוס

2-3 כפות ממרח לוטוס

 

מקציפים תחילה 300 מ”ל שמנת מתוקה עם תוכן של חצי מקל וניל.

כשהקצפת יציבה , משלבים לתוכה 4 כפות חלב מרוכז.

מערבבים היטב.

משטחים 3/4 מהכמות בתבנית הסיליקון. מכניסים אותה להקפאה.

לשליש הנותר משלבים כף גדושה ממרח לוטוס.

מערבבים לתערובת אחיד.

מעבירים את קרם הלוטוס לתבניות סיליקון קטנות בכל צורה שיש לכם.

מכניסים להקפאה.

לאחר לפחות לילה במקפיא, מוציאים מהמקפיא.

מסדרים את צורות הלוטוס על הוניל מסביב צמודים אחד לשני.

מכניסים חזרה למקפיא.

מקציפים 200 גר’ השמנת הנותרת, עם חצי מקל וניל.

מוסיפים את החלב המרוכז 3 כפות גדושות.

מאחדים לתערובת אחידה .

שופכם מעל הגלידה הקפואה שבתבנית.

מסדרים ביסקוויטים של לוטוס מסביב כדי שישמשו כתחתית טעימה וקראנצ׳ית לעוגה הקפואה לאחר שנהפוך אותה.

מקפיאים שוב לפחות 12 שעות.

לפני ההגשה, ממיסים במיקרו 2 כפות ממרח לוטוס.

משחררים את הגלידה מהתבנית.

מעבירים לצלחת הגשה.

מזלפים את הלוטוס מעל העוגה.

עמוד האינסטגרם שלי כאן בואו לעקוב !!!

 פינוק אמיתי !

חזרה לעמוד הבית !

כאן מבחר קינוחי קיץ 

תגובות

תגובות