עוגת גבינה- פרג ודובדבנים

 

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי !

 

 

במקרר מונחת לה קופסת דובדבנים מתוקים ועסיסיים, 

פשוט מושלמים להכנת קינוחים ועוגות.

יולי – סוף עונה בהחלט והם עדיין בשוק כאלה יפים ומתוקים .

השילוב שלהם בעוגות ממש מתבקש.

אני אוהבת עוגות גבינה וגם עוגות פרג.

שילבתי בין השתיים והוספתי דובדבנים לשילוב מושלם.

חמוץ מתוק ופרג.

 

עוגת שכבות של תחתית פרג רכה ומעודנת ומעליה שכבת גבינה בנגיעות יוגורט 

ובתוכה הדובדבנים המתוקים שהושרו בברנדי לפני.

בואו להכין עוגה מיוחדת וטעימה,

התערובות של שתי השכבות הן בחושות 

עוגה קלה ופשוטה להכנה .

 

 

המצרכים לתבנית 20/20 מרובעת או תבנית 22-24 עגולה

 

לתחתית הפרג-

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

50 גר' חמאה רכה

מעט גרדת לימון 

2 כפות מיץ לימון

20 גר' פרג טחון טרי

1/3 כוס קמח

חצי כפית אבקת אפייה

 

למלית הגבינה-

250 גר' גבינה 5%

200 מ"ל שמנת חמוצה (גביע)

1/4 כוס שמנת מתוקה

גביע יוגורט 7%

2 שקיות סוכר וניל

1/2 כוס סוכר

מעט גרידת לימון

כף גדושה קורנפלור

כף קמח

2 ביצים

הציפוי-

3/4 קופסה שמנת מתוקה ( שנשארה מתערובת הגבינה)

כף יוגורט – לקחת מהיוגורט של תערובת הגבינה

2 כפות אבקת סוכר

כף גדושה מלית דובדבנים – ללא הפרי. ( לא חובה זה בעיקר כדי  לתת צבע ורדרד )

 

מתחילים בהכנת הדובדבנים.-

כ- 250 גר' דובדבנים מתוקים טריים 

2 כפות אבקת סוכר

3 כפות ברנדי

 

מגלענים את הדובדבנים. מניחים בקערה עם סוכר וברנדי.

משהים בצד.

 

הכנת תערובת הפרג-

בקערה טורפים ביצים וסוכר. משלבים חמאה מיץ לימון גרד לימון ווניל.

בקערה נוספת מערבבים קמח פרג ואבקת אפייה.

מוסיפים לתערובת הביצים ומאחדים לבלילה אחידה.

מעבירים לתבנית משומנת בחמאה .

 

מכניסים לתנור מחומם על 180 לאפייה של כ 20 דקות.

 

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את התערובת הגבינה.

ממש פשוט וקל ללא הקצפות.

בקערה טורפים את הגבינות הביצים והשמנת. משלבים סוכר ,גרד לימון וקמחים.

טורפים לתערובת אחיד.

מוציאים את העוגה מהתנור.

מסננים את הדובדבנים מהרוטב.

מניחים אותם מסביב מעל תערובת הפרג .

מניחים את תערובת הגבינה ומכסים את הדובדבנים.

מכניסים להמשך אפייה.

מורידים טמפרטורה ל 150 מעלות .

מניחים את התבנית בתוך תבנית עם מים רותחים.

אופים עוד כשעה.

משאירים לקירור בתנור כחצי שעה לפחות.

מכניסים את העוגה לקירור במקרר.

הציפוי-

מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר.

משלבים גם את היוגורט ומלית הדובדבנים.

מקשטים את העוגה מסביב.

גם מתוק ,גם חמצמץ … ופרג 

פשוט אושר 🙂

 

כל מתכוני עוגות הגבינה שלי 

 

 

מכורים לפרג כמוני ?  

כל מתכוני הפרג שלי 

 

 

תגובות

תגובות