עוגת גבינה מקלות וניל של צ'יזקייק פקטורי Vanilla bean cheesecake

 

      

 

מה אתם מעדיפים ווניל או שוקולד ?

אני ווניל ורק ווניל – בגלידריה מול כל הטעמים, זה קודם כל 

הווניל עם הנקודות, פשוט הכי אוהבת. 

 

 

הרשת האמריקאית המפורסמת, צ'יזקייק פקטורי פתחה סניפים בארץ.

זו סיבה והשראה מעולה להכין עוגות גבינה מעניינות וחדשות.

את העוגות שלהם לא טעמתי אף פעם, למרות שיצא לי לטעום בארה"ב עוגת גבינה אמריקאית טיפוסית ניורקית.

 

 

באתר האמריקאי של העוגות שלהם, עוגות עם המון שילובים מהפנטים ומיוחדים.

הגעתי לתמונה של עוגה שנראתה מושלמת לטעמי , עוגת מקלות הווניל שלהם. 

שכבות של עוגת גבינה קרמית ונילית,

בשילוב של מוס וניל מנוקד בנקודות וניל וקצפת – פשוט מושלם !

העוגה הכי טעימה שהכנתי Ever

פשוט בטעם גן עדן !

העוגה מורכבת מתחתית בסקויט קראנצ'ית ומעליה עוגת גבינה קרמית,

הציפוי מוס וניל מנוקד שהוא שלמות !

לקישוט מעט קצפת להשלמת מראה העוגה.

 

בואו להכין עוגת גבינה של צ'יזקייק פקטורי בבית !

 

תבנית 20-22

מרפדים תחתית בנייר אפייה משומן.

התחתית-

120 גר' בסקויטים מרוסקים (אפשר לשלב פתי בר ולוטוס)

50 גר' חמאה

 

לתערובת העוגה-

150  גר' מסקרפונה ( או גבינת שמנת)

גביע  שמנת חמוצה מסונן מנוזלים

250 גר' גבינה 9% מסוננת מנוזלים

250 גר' גבינת ריקוטה 

4 ביצים 

3/4 כוס סוכר

תוכן של מקל וניל

2 כפות קורנפלור

 

למוס וניל-

250 מ"ל חלב

3 חלמונים

תוכן של מקל וניל

1/4 כוס סוכר

8 גר' ג'לטין (כפית וחצי)

 

350 מ"ל שמנת מתוקה

כף אבקת סוכר 

שקית סוכר וניל

 

 

טוחנים את הבסקויטים לפירורים , ממיסים חמאה ומערבבים ביחד

מרפדים את תחתית התבנית . מהדקים היטב ומכניסים למקרר.

מכינים את תערובת הגבינה-

 

מקציפים מעט את הביצים בקערת במיקסר ביחד עם הסוכר.

בקערה נוספת טורפים שמנת וגבינות עם מקל וניל וקורנפלור.

משלבים את הגבינות לביצים וממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד שהתערובת נעשית אחידה.

מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.

מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית ומכניסים לאפייה.

אופים כחצי שעה בטמפרטורה 160 ואחר כך מורידים טמפרטורה ל 140 לעוד כשעה.

משאירים את העוגה להתקרר בתנור עוד כשעה.

מוציאים ומקררים היטב.

מכניסים למקרר.

 

מכינים את קרם הוניל-

בקלחת מניחים 200 מ"ל חלב, תוכן של מקל וניל והמקל עצמו וסוכר.

את הג'לטין ממיסים בחלב הנותר.

בקערה טורפים את החלמונים.  שהחלב מגיע לסף רתיחה מעבירים מעט לחלמונים, (השוואת טמפרטורה)

טורפים ומשלבים את החלמונים לחלב החם, תוך כדי ערבוב תמידי.

מבשלים עוד 2-3 דקות עד שהקרם מסמיך מעט.

משלבים את הג'לטין לתוך התערובת טורפים עוד כדקה ומורידים מהאש.

מסננים.

מניחים לקירור.

הרכבת העוגה-

מקציפים את השמנת המתוקה עם כף אבקת סוכר ושקית וניל לקצפת יציבה.

3/4 מכמות הקצפת מערבבים עם קרם הוניל לתערובת אחידה, ליצירת מוס.

1/4 נותר מכניסים לשקית זילוף.

מניחים את המוס מעל העוגה בשכבה אחידה.

מכניסים לקירור להתייצבות – אפשר להכניס גם למקפיא.

מקשטים בקצפת הנותרת ומגישים 

נפלא !

 

עוגת גבינה ,מקלות וניל של צ'יזקייק פקטורי הכי בייתית וטעימה ! 

 

כל מתכוני עוגות הגבינה שלי 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי 

 

מתכוני שבועות כאן !

 

 

תגובות

תגובות