עוגת גבינה לייט

12970513_1084391698287519_1200441174_o

12970104_1084391688287520_638390158_o (1)

 

עוגת גבינה לייט מופחתת קלוריות. ושומן. 

גבינה לבנה 3% שומן, שמנת חמוצה 9% שומן וכמות סוכר מופחתת יותר מעוגת גבינה רגילה.

העוגה ללא תחתית ומתאימה גם לחג הפסח.

כך אפשר להנות מפרוסת עוגה בלי נקיפות מצפון 😉

רק 138 קלוריות לפרוסה!

 

בואו להכין,  פשוט ביותר,

כך יצאה בתבנית 24-

IMG_8461

 

 

 

בתבנית 26 יוצאת קצת יותר נמוכה,

 

12970513_1084391698287519_1200441174_o

 

המצרכים – תבנית 24-26 שוליים גבוהים

 

5 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר

850 ג"ר גבינה לבנה 3% 

גביע שמנת חמוצה 9%

5 כפות קורנפלור

1/4 כוס סוכר

1/2 כפית גרד לימון טרי

2 שקיות סוכר וניל או מקל וניל

 

אופן הכנת המתכון –

תחילה, מסננים את הגבינה והשמנת מנוזלים כמה שעות לפני ההכנה.
מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס הסוכר.
בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינה והשמנת החמוצה עם החלמונים. 

מערבבים בנפרד קורנפלור ורבע כוס הסוכר.

משלבים את הקורנפלור המעורבב עם 1/4 כוס הסוכר, גרידת הלימון וסוכר הוניל.
מקפלים את החלבונים לתערובת הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה.

IMG_3551

מעבירים לתבנית אפייה 24 או 26 שוליים גבוהים, אם אין שוליים גבוהים לרפד בנייר אפייה  בצדדים.

עוטפים את התבנית בנייר כסף מבחוץ ליצירת שוליים לבנים לעוגה.

מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור.
מכניסים לאפייה בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות.

מורידים את חום התנור ל- 150-140 מעלות וממשיכים לאפות כשעה ורבע.

 
לאחר האפייה משאירים בתנור עוד כשעה לפחות.

מכניסים את העוגה לקירור ועדיף להגיש אותה לאחר יום במקרר.

בתאבון 🙂

12953072_1084391654954190_1553187270_o

 

12970104_1084391688287520_638390158_o (1)

אפשר כמובן להשתמש בגבינות שמנות יותר כמו 5% או 9% ולהוסיף עוד כרבע כוס סוכר ואז מירקם העוגה עשיר יותר 

אבל גם משמין יותר 🙂

למתכונים נוספים שלי לעוגות גבינה כנסו – עוגות גבינה 

 

תגובות

תגובות