עוגת גבינה טורט

הצטרפו לעמוד הפייסבוק 

 

 

אני מאוד אוהבת עוגות גבינה אבל אוהבת אותן אפויות.

לא תמצאו אצלי עוגות גבינה לא אפויות.

העוגה הבאה היא ממש יוצאת דופן.

עוגת ילדות שאמא הייתה מכינה .

המתכון הוא משלהיי שנות ה- 70 , מתכון שעבר בין החברות של אמא.

הוצאתי אותו מקופסת המתכונים של אמא והחלטתי שהשנה אני מכינה.

 

עוגת הגבינה – (הלא אפוייה) היחידה שאני טועמת …

 

העוגה מורכבת מעוגת טורט החתוכה לשתי שכבות

ובפנים שכבת קרם גבינה אלוהית . הגבינה נספגת בטורט ואחרי יום העוגה

רכה ,עסיסית ובעיקר שווה, אחת הטעימות שיש.

מומלץ להכין מראש,  להגיש לפחות אחרי קירור של 24 שעות.

 

המתכון לעוגת הטורט – מתכון בסיסי תבנית 24 

5 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר

סוכר וניל

כף שמן

קורט מלח

3/4 כוס +כף קמח

כף מיץ לימון

כפית גרדת לימון

 

שכבת הגבינה-

2 קופסאות גבינה 9%

250 גר' שמנת מתוקה

2 חלבונים

3/4 כוס סוכר

1/2 מקל וניל

2 סוכר וניל

 

מכינים את הטורט-

מפרידים את הביצים – מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.

בקערה נפרדת מערבבים חלמונים עם לימון ,גרדת לימון,מלח,וניל.

משלבים לקצף של החלבונים.

מנפים את הקמח ומקפלים בעדינות לתערובת הומוגנית.

מעבירים לתבנית קפיצים 24 .

מכניסים לתנור מחומם 180 לאפייה של כ- 40-50 דקות.

לאחר שהעוגה הצטננה חותכים ל- 2 חלקים.

מניחים חלק אחד על צלחת ההגשה.

מכינים את הקרם

אני הכנתי עם מקצף ידני – זה הכי נוח בעוגה כזאת.

בקערה אחת מקציפים חלבונים עם סוכר .

בקערה שניה מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וניל.

בקערה שלישית מניחים את הגבינה ומקל הוניל.

מאחדים את קצף הביצים ואחר כך את השמנת.

לאחר שקיבלנו קרם אחיד, מניחים אותו על הטורט.

סוגרים עם החלק השני של הטורט.

מיישרים את הקרם מסביב עם המרית.

מכניסים להקפאה כדי שהעוגה תתייצב.

לאחר כמה שעות מכניסים למקרר.

את העוגה מגישים לאחר 24 שעות לפחות.

 

לכל המתכונים כנסו כאן 

תגובות

תגובות