עוגת גבינה בשילוב קפה coffee cheesecake

 

 

IMG_5628

IMG_5706

IMG_5691

עוגת גבינה קלאסית, תחתית בצק פריך אגוזי לוז וקפה, וציפוי גנאש שוקולד לבן ואספרסו.

הניסיון לשלב קפה אספרסו בעוגת הגבינה הקלאסית שלי יצא פשוט מוצלח.

הכוונה הראשונית שלי הייתה לשלב את הקפה בתוך תערובת הגבינה, אבל תוך כדי ההכנה

החלטתי להשאיר את הגבינה לבנה וצחורה ולהכניס את טעם הקפה בתחתית ובציפוי.

 

הקפה בנגיעות קטנות בעוגה והשילוב בין קרם העוגה הונילי  לקפה פשוט מושלם.

כמובן שאגוזי הלוז תורמים את טעמם המשובח ומוסיפים עוד מירקם וארומה מעולה.

 

IMG_5738

 

IMG_5644

העוגה נאפתה בסיר קוטר 22 בעל שוליים גבוהים.

 

 

המצרכים-

 

לתחתית בצק פריך

50 ג"ר חמאה

חלמון

50  ג"ר אגוזי לוז 

50 ג"ר קמח

גרד לימון חצי כפית

קורט מלח

3 כפות סוכר

כפית אבקת קפה אספרסו

לתערובת הגבינה

750 ג"ר גבינה לבנה 5%

100 מ"ל שמנת חמוצה

100 ג"ר גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת

1 כוס סוכר

גרד לימון

5 כפות קורנפלור

תוכן של 1/2 מקל וניל

2 שקיות סוכר וניל

5 ביצים מופרדות

הציפוי-

100 ג"ר שוקולד לבן

1/4 כוס שמנת מתוקה

2 כפות קפה אספרסו מוכן מקורר 

 

בואו להכין עוגה מיוחדת במינה 🙂

IMG_5674

לפני שמתחילים – מניחים את הגבינה הלבנה והשמנת במסננת עם נייר סופג להגיר את הנוזלים כשעה לפחות.

 

מתחילים בהכנת הבצק הפריך לתחתית.

אופים את אגוזי הלוז כ- 5 דקות -קלייה קלה.

לאחר הקלייה הקליפה מתקלפת בקלות מהאגוזים,

טוחנים את האגוזים במעבד מזון או מרסקים עד לדרגת פירורים דקים.

האגוזים  הקלויים מעניקים טעם מיוחד לבצק.

 

מניחים חמאה קמח,מלח וסוכר בקערה.

מערבבים היטב ומוסיפים חלמון, גרד לימון  וקפה מערבבים רק עד לאיחוד הבצק.

IMG_5410

משטחים את הבצק על תחתית התבנית מרופדת בנייר אפייה.

 

מכניסים את הבצק לקירור במקרר לשעה לפחות.

לאחר שעה אופים תחילה את הבצק כ- 20 דקות עד להזהבה יפה.

לאחר שהבצק נאפה מוציאים לקירור.

מכינים את מלית הגבינה-

מפרידים את הביצים.

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב .

בקערה נוספת מניחים את הגבינות, חלמונים,תוכן מקל הוניל, גרד לימון וקורנפלור.

IMG_5425

מערבבים לתערובת אחידה.

משלבים את קצף החלבונים לגבינות ומקפלים למסה אחידה.

מניחים את מלית הגבינה על התחתית.

 

מכינים תבנית גדולה יותר עם מים רותחים ומניחים את תבנית העוגה בתוך התבנית עם המים הרותחים.

 ומכניסים לאפייה בתנור מחומם על 180.

לאחר כרבע שעה מנמיכים את התנור לחום של 150 וממשיכים לאפות עוד כשעה .

כ- 10 דקות לפני סוף האפייה מנמיכים את הטמפרטורה ל- 130-140.

לאחר שסוגרים את התנור משאירים את העוגה לקירור בתנור.

מכניסים את העוגה לקירור במקרר לכמה שעות או לילה.

לאחר שהעוגה קרה אפשר לשלוף אותה בקלות יותר מהסיר/תבנית.

מעבירים סכין בשולי הסיר ומחלצים את העוגה.

 

מניחים על צלחת הגשה .

 

מכינים את הגנאש קפה ומצפים את העוגה.

הכנת הגנאש-

מחממים שמנת מתוקה במיקרו עד לסף רתיחה.

מכניסים את קוביות השוקולד ומערבבים לקרם אחיד.

משלבים לקרם  2 כפות קפה אספרסו מוכן חזק .

IMG_5451

מצפים את העוגה בגנאש ומכניסים לקירור.

IMG_5515

לאחר שהעוגה התקררה אפשר לקשט אותר מסביב באגוזי לוז קלויים מעט וגרוסים.

IMG_5661

 

 IMG_5675

 

 

 

 

תגובות

תגובות