עוגת גבינה בשילוב דבש ותפוחים

IMG_5928

IMG_5952

 

 

IMG_5945

 

IMG_5967

 

עוגת גבינה קלאסית בשילוב פירורי עוגת דבש בתחתית ומעל תפוחים מקורמלים ודבש.

השילוב פשוט נפלא , מתאים כמובן לראש השנה.

הדבש וניחוח העוגה משתלבים מעולה עם הגבינה , והתפוחים מעניקים עוד תוספת מרעננת.

 

העוגה היא עוגת גבינה הכי קלאסית וקלה שיש.  אני מכינה אותה לרוב ללא תחתית.

אפשר גם להכין עם תחתית של ביסקויטים או בצק פריך.

 

המצרכים- לתבנית 25-26

 

קילו גבינה לבנה 5 אחוז -אפשר גם  3 אחוז.  

1 שמנת חמוצה

5 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1/4 כוס קורנפלור

1/4 כוס קמח 

1/2 מקל וניל 

 או 3 שקיות סוכר וניל

גרד מחצי למון

 

לתחתית – פירורי עוגת דבש שיכסו את התחתית כרבע עוגה  גודל אינגלישקייק.

לתפוחים-

4 תפוחי גראנד סמיט או אחרים. חתוכים לפלחים.

1/4 כוס סוכר

2 כפות דבש

כף חמאה

 

 

 

אופן ההכנה-

את הגבינות והשמנת אני מניחה  במקרר במסננת להגרת הנוזלים , לפחות שעה.

בקערה גדולה להניח את הגבינות והשמנת.

להוסיף חלמונים ולערבב במטרף ידני .

לערבב 1/4 כוס סוכר עם הקמח והקורנפלור ולשלב לתערובת הגבינה.

לשלב וניל ולימון.

להקציץ את החלבונים עם שארית הסוכר לקצף יציב,

ולשלב לתערובת הגבינות.

לשמן תבנית במעט חמאה.

לפורר את העוגה ולהניח בתחתית התבנית .

IMG_5900

 

לשפוך את תערובת הגבינה מעל הפירורים.

IMG_5903

 

 

בתחתית התנור להניח תבנית עם מים רותחים.

להכניס את העוגה  לתנור מחומם מראש ל טמפרטורה 180 מעלות. לאפות כרבע שעה .

להוריד טמפרטורה בהדרגה ל 150 מעלות ולאפות עוד כשעה. 

לקראת סוף האפייה להוריד ל- 100 מעלות לעוד רבע שעה.

את העוגה להשאיר בתנור עד לקירור.

להכניס למקרר.

IMG_5905

IMG_5919

 

הכנת התפוחים-

במחבת כבדה לחמם את הסוכר עד שהוא הופך לקרמל.

לשלב את החמאה והדבש.

להניח את פרוסות התפוחים בקרמל , כמה דקות מכל צד, להשחמה וקירמול יפה.

IMG_5904

 

להגשת העוגה לפזר את התפוחים על העוגה , או להגיש בצד,

 

IMG_5969

 

IMG_5935

 

IMG_5988

 

בתאבון !

חג שמח ומתוק 🙂

 

 

 

תגובות

תגובות

  • העוגה ניראית מדהיםםםםםםםםםםםםםם
    אני מאד אוהבת את שילוב הטעמים הזה, והתמונות גם נהדרות!