עוגת גבינה בציפוי גנאש שוקולד

IMG_4808

IMG_4796

עוגת גבינה מפנקת ויפיפייה. 
שכבה דקה של בצק פריך בתחתית,  מעל גבינה רכה ואורירית  והציפוי – גנאש שוקולד ופירות טריים 

 

המתכון הוא לתבנית 25-26 עגולה  או שתי תבניות מלבניות גודל 10/20 שוליים גבוהים
 

המצרכים לתחתית – בצק פריך

50 ג"ר חמאה
חלמון
100 ג"ר קמח כ- 3/4 כוס קמח
1 כף סוכר
וניל
כפית מיץ לימון

 

המצרכים- לתערובת הגבינה

850 ג"ר גבינה לבנה 5 אחוז ( ממליצה על  טרה )
1 גביע שמנת חמוצה
כוס סוכר
3 שקיות סוכר וניל
גרד לימון ( לא חובה)
2 כפות קמח
3 כפות קורנפלור
5 ביצים מופרדות

 

אופן ההכנה
להניח את הגבינות והשמנת במסננת להגרת הנוזלים כשעה.

הכנת הבצק לתחתית –  בקערה לערבב חמאה וסוכר . להוסיף חלמון ,
לשלב קמח וניל לימון וגרד לימון . ללוש לבצק אחיד.
להניח בתחתית התבנית נייר אפייה. לשטח את הבצק, רק על התחתית.
להכניס  את התבנית עם הבצק למקרר.

לאחר קירור של כחצי שעה להכניס לאפייה לתנור מחומם מראש 170 מעלות, ל- 10 דקות.
להוציא ולקרר.

בינתיים מכינים את תערובת הגבינה.
בקערה גדולה מניחים את הגבינות והשמנת. מוסיפים את החלמונים .מערבבים היטב ומוסיפים וניל.
מערבבים חצי כוס סוכר  עם הקמחים ומוסיפים לתערובת הגבינות.

מקציפים את החלבונים לקצף יציב עם חצי כוס סוכר.
מאחדים את התערובות בקיפול.

IMG_8396

 מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

מניחים את תערובת  הגבינה על התחתית האפוייה ומכניסים לתנור מחומם על 150-160 מעלות לכשעה .

לאחר כשעה להוריד טמפרטורה ל120 לעוד חצי שעה.

לכבות תנור ולהשאיר בתנור להתקררות.

לאחר שהעוגה התקררה –  מצפים אותה בשוקולד
100 ג"ר שוקולד מריר או חלב
150 ג"ר שמנת מתוקה

לחמם את השמנת , לשלב את השוקולד לשמנת ולערבב היטב לתערובת הומוגנית.
לצפות את העוגה . להכניס לקירור.
אפשר ורצוי לקשט בפירות העונה!
בתאבון!
IMG_4809

IMG_4784
IMG_4807

תגובות

תגובות