עוגת גבינה בוורוד ולבן

 

 

עוגת גבינה רכה ועסיסית בטעם חמוץ ומתוק – טעמים שמתמזגים נפלא ויוצרים ביס מושלם !

 

העוגה היא עוגה אפויה, כשחלק מהעוגה משולב עם דומדמניות שחורות.

דומדמניות דומות מאוד במראה לאוכמניות אך הן קצת יותר חמצמצות. 

הכוונה הייתה לקנות אוכמניות ובטעות קניתי את הדומדמניות – זה ממש נראה דומה.

טעמתי והתאהבתי, הטעם מעולה .

 

עוגה קלה ופשוטה להכנה – זה רק נראה מסובך…

מכינים בלילה של עוגת גבינה רגילה ביותר.

 

 

העוגה נאפתה בתבנית סבתא גדולה קוטר 28 –

ממליצה להכין בתבנית קטנה יותר בקוטר 24 שהעוגה תצא יותר גבוהה

 

אלו בעצם כל המצרכים –

 

 

המצרכים לעוגה בסיסית –

850 גר' גבינה 9-5 אחוז

5 ביצים מופרדות

כוס סוכר

גרד מחצי לימון

1/4 כוס קורנפלור

1/4 כוס אינסטנט פודינג

לרוטב הדומדמניות-

1/3 כוס דומדמניות או אוכמניות או פירות יער אחרים

2 כפות סוכר

כפית קורנפלור

כף מים

 

משמנים את התבנית בחמאה גם את השוליים.

עוטפים את השוליים בנייר כסף.

מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב.

בקערה נוספת מערבבים את הגבינה עם החלמונים.

 

משלבים את הקורנפלור וגרד הלימון.

מאחדים חלבונים מוקצפים עם תערובת הגבינה.

בקערה קטנה מניחים את הפירות עם הסוכר ,קורנפלור אינסטנט ומים.

מבשלים כמה 2-3 דקות עד לקבלת רוטב. מקררים מעט. (אפשר במיקרו ).

 

מעבירים כ- 2 כוסות מבלילת הגבינה לרוטב הדומדמניות.

מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ורודה ויפה .

מפזרים בתחתית התבנית חופן דומדמניות קפואות.

מניחים מעל את תערובת הגבינה הורודה.

מכניסים לתנור שחיממנו מראש על 150 מעלות.

אופים כ- 20 דקות.

לאחר 20 דקות שופכים בזהירות את תערובת הגבינה הלבנה שנותרה לנו.

מכניסים לאפייה .

לאחר כחצי שעה, מנמיכים טמפרטורה ל-140 ואופים עוד כשעה.

מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר בתנור.

הופכים את העוגה ומכניסים לקירור .

חג שמח 🙂

תגובות

תגובות

  • Yael Kanter-Weisman

    שלום,
    במה אפשר להחליף את קופסה תערובת לעוגת גבינה – השף הלבן?
    תודה רבה!

    • Dafna Oster Michael

      גבינה רגילה 5 או 9 אחוז ושמנת חמוצה ועוד רבע כוס סוכר, 3 כפות אינסטנט פודינג