עוגת בננות

IMG_6447

IMG_6454

 

את עוגת הבננות אני מכינה כשאני רואה בננות בשלות בסלסלת הפירות.

למה לזרוק,  אם אפשר להכין עוגה נפלאה ב- 5 דקות עבודה.

 

הבננה נהדרת ובעלת יתרונות בריאותיים רבים.

 

קצת על בננות-

הבננה קלה לעיכול, מכילה אנרגיה זמינה .

היא עשירה בפיטוסטרולים המאזנים את רמות הכולסטרול בדם ולכן מומלצת במצבי מחלות לב וכלי דם. 

כמו כן הבננה עשירה במגנזיום ואשלגן – מינרלים חשובים לאיזון לחץ דם ותפקוד תקין של שרירים,

בניגוד למיתוס – בננה אינה גורמת לעצירות ומומלץ לאכול ממנה באופן קבוע.

 

יתרונות רבים כל כך וחסרון אחד – חיי מדף קצרים מאוד. 

מה עושים מבננה בשלה ? –    עוגה 🙂

 

 

העוגה יוצאת בטעם נהדר וריח מדהים של בננות ותבלינים . 

שילבתי בעוגה -אגוזים וצימוקים,

אפשר לשלב גם תמרים חתוכים, חמוציות או כל פרי יבש אחר,ואפילו חתיכות שוקולד.

 

המצרכים-

2 ביצים

2 בננות  בשלות מעוכות

1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס סילאן
1/4 כוס מיץ תפוזים/מים
1/4 כוס שמן
גרד מתפוז או מלימון
1/2 כפית קינמון
קורט ציפורן
1 כוס קמח שיפון מלא – אפשר גם רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס אגוזי מלך שבורים
חופן צימוקים

מעט רוטב מייפל לאחר האפייה

 

אופן ההכנה-

בקערה לטרוף ביצים עם סוכר , להוסיף שמן, מיץ תפוזים,סילאן, בננות ואת התבלינים.

IMG_6427

 

לערבב קמח עם  אבקת אפייה,אגוזים וצימוקים . 

לשלב את הקמח לתערובת הרטובה , ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

 

IMG_6429

 

להעביר לתבנית מלבנית

להכניס לתנור מחומם מראש 180 מעלות לכ- 40-50 דקות.

לאחר האפייה לצפות ב 3 כפות סירופ מייפל.

IMG_6434

 

בתאבון 🙂

 

IMG_6447

 

IMG_6436

IMG_6458

IMG_6454

כן אני מאוד אוהבת עוגות פרי ובננה בפרט, 

מצרפת לכם עוד מתכון שלי לעוגת בננות 

עוגת בננה הפוכה 

IMG_7113

 

 

 

תגובות

תגובות