עוגת אספרסו-חלבה

IMG_5373

IMG_5359

 

אם נכנסתם למתכון, סימן שאתם חובבי קפה. וגם חלבה…

כיוון שאני כזאת, ניסיתי לשלב טעמים שאני אוהבת בעוגה, וכדי להדגיש יותר את טעם הקפה,

שילבתי בעוגה קפה אספרסו קצר וגם את אבקת הקפה עצמה, ממש בנגיעות קטנות.

 

התוצאה פשוט מושלמת. הקפה מורגש היטב בעוגה וזאת הייתה כוונתי

עוגה עשירה ,המכילה בתוכה טעמים נפלאים של חלבה וקפה אספרסו, בשילוב אגוזים.

חוויה של טעמים בביס קטן אחד.

 

 

IMG_5384

 

ההכנה ממש פשוטה והתוצאה נפלאה ,

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של הבלוג 

 

המצרכים- לעוגה אחת בגודל אינגליש קייק

2 ביצים

1/2 כוס סוכר 

3 כפות דבש

1/4 כוס שמן

1/3 כוס טחינה גולמית

גרד מחצי תפוז או לימון

מעט קינמון 

כוס אספרסו קצר מוכן כ- 60 מ"ל

כוס קמח תופח

 

100 ג"ר חלבה

1/4 כוס שמנת מתוקה/צמחית לפרווה/קרם קוקוס

מעט קפה אספרסו טחון 

גרד לימון

חופן נדיב אגוזי מלך גרוסים גס כרבע כוס

 

מניחים בקערה את הביצים, הסוכר, הסילאן, גרד התפוז,הקינמון והשמן.

 

משלבים גם את האספרסו לאחר שהתקרר מעט.

טורפים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הקמח וטורפים למסה חלקה ואחידה.

 

מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק.

בקערת קטנה מפוררים כ- חצי מכמות החלבה , מוסיפים את האגוזים וחצי כפית קפה טחון.

IMG_5300

מערבבים ומפזרים על תערובת העוגה שבתבנית.

IMG_5307 

מכניסים את העוגה לאפייה בתנור מחומם על 180-170 מעלות כ- חצי שעה עד 40 דקות.

מכינים את הציפוי-

מחממים במיקרו את השמנת המתוקה.

מכניסים את החלבה הנותרת ובוחשים עד להמסה של החלבה.

IMG_5311 IMG_5313

מוסיפים גם חצי כפית קפה טחון ומעט גרד של לימון .

מצפים את העוגה בגנאש החלבה-קפה והעוגה מוכנה.

 

נשאר רק להכין קפה ולהתענג!

IMG_5367

IMG_5374

 

עוד מתכונים לקינוחי פרווה 

 

מתכוני עוגות בחושות 

תגובות

תגובות