עוגיות שוקולד מושלגות

      

 

 

אחת העוגיות הכי אהובות בבית.

עוגיה שתמיד גונבת את ההצגה 🙂

מקור המתכון של קרין גורן,  עם שינויים קטנים שלי.

שיניתי את המתכון והחלפתי חלק מהקמח באגוזים ושקדים טחונים 

העוגיה מתאימה מאוד גם לפסח,  את הקמח מחליפים בקורנפלור מעורבב עם קמח מצה,

או עם קמח לעוגה כשר לפסח.

 

 

המצרכים –  ל-35 עוגיות

200 ג"ר שוקולד מריר 

50 ג"ר שוקולד חלב

30 ג"ר חמאה

2 ביצים

2 כפות ליקר או ברנדי או רום

גרד מחצי תפוז

1/2 כוס אגוזי מלך טחונים 

1/2 כוס שקדים טחונים

1/3 כוס קמח מצה מעורב עם קורנפלור  

1 כפית גדושה אבקת אפייה 

2 כפות אגוזים  קצוצים גס

לציפוי –

כ-1/2 כוס סוכר 

1/2 כוס אבקת סוכר

 

אופן ההכנה-

להמיס את השוקולד והחמאה במיקרו . לערבב לתערובת הומוגנית.

לטרוף את הביצים עם הליקר, להוסיף לשוקולד.

להוסיף את  החומרים היבשים וגרד התפוז לתערובת השוקולד ולערבב לתערובת אחידה.

 

להכניס למקרר לפחות ל4 שעות . התערובת מתקשה בקירור.

 אפשר להכין בערב את התערובת  ולמחרת לאפות את העוגיות.

להכין שתי צלחות שטוחות, אחת עם סוכר ואחת עם אבקת סוכר.

לקרוץ עיגולים ,לצפות תחילה בסוכר ואחר כך באבקת סוכר.

    12874165_1072984322761590_1968356402_o  12915130_1072984206094935_863168503_o

להניח על נייר אפייה  . להכניס לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות לכ8-10 דקות לא יותר!

בתיאבון !  

זהירות ממכר….

12914775_1072983669428322_1450203832_o (1)

 

 

עוד מתכונים מעולים לפסח ! 

 

 

12874596_1072984879428201_382156173_o

 

12903608_1072983646094991_1583018675_o

 

כנסו לכל מתכוני העוגיות שלי 

 

לייק לעמוד הפייסבוק של מתנות קטנות יתקבל בברכה 🙂

 

הצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק – התפריט היומי 

תגובות

תגובות