עוגיות קנטוצ'יני ביסקוטי איטלקיות CANTUCCINI BISCOTTI

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגיות הקנטוצ'יני ביסקוטי הן עוגיות שקדים טוסקניות קלאסיות .

מירקם העוגיה הוא כמו של בסקוויט – קראנצ'י ללא שומן בכלל .

ביסקוטי באיטלקית – עוגייה שנאפית פעמיים – הפעם הראשונה עוגה שלמה ואז אחרי קירור פורסים אותה ואופים את העוגיות עד שהן מתייבשות כמו ביסקוויט.

עוגיה מושלמת לקפה או לתה מלאה באגוזים ושקדים וארומה של תבלינים נהדרת.

מה שכיף בעוגייה הזו שאפשר לשלב לתוך הבצק איזה טעמים וניחוחות שאוהבים.

מצרכים הכי בסיסיים שיש כמעט בכל מזווה.

עוגייה ללא מוצרי חלב ולכן מעולה בתור קינוח פרווה.

וגם היא ללא שמן או חמאה !

התערובת הבסיסית מכילה שקדים ואגוזים,

כמו כן אפשר לשלב בתערובת כחצי כוס פירות יבשים – חמוציות צימוקים או תמרים

או אפילו שוקולד מריר קצוץ.

וכן תבלינים כמו זרעי אניס, גרידת תפוז, גרידת לימון וקינמון.

5 דקות הכנה והתערובת מוכנה לאפייה,

המצרכים – 250 גר' קמח כוסמין לבן (או קמח רגיל)

2/3 כוס סוכר

קורט מלח

כף דבש

חצי שקית אבקת אפייה

כפית גרידה של תפוז (או לימון)

שקית וניל

כף ת. שקדים

3 ביצים

75 גר' שקדים שלמים

75 גר' אגוזי לוז

ביסקוטי קנטוצ'יני – אופן ההכנה –

מניחים קמח מנופה בקערה. משלבים את שאר המצרכים היבשים .

מערבבים היטב ומשלבים את הביצים.

מאחדים לבצק הומוגני.

מחלקים ל- 2

הבצק דביק ולכן נעזרים בידיים לחות.

מסדרים את הבצק לצורת מאורכת ומניחים על נייר אפייה

מכניסים לאפייה של כחצי שעה ב 175 מעלות.

מוציאם ומקררים קירור מלא.

בעזרת סכין חדה חותכים לפרוסות בעובי ס"מ.

מניחים שוב על נייר האפייה ומכניסים לתנור שחומם על 140 מעלות לעוד כרבע שעה.

העוגיות מתייבשות והופכות לביסקוויט.

עוגייה מושלמת ליד הקפה או התה !

תהנו

 

 

מתכוני ט"ו בשבט נוספים 

כל מתכוני העוגיות שלי 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות