עוגיות פריכות במילוי פירות יבשים -במיוחד לט"ו בשבט

 

ט"ו בשבט מתקרב ואלה העוגיות שאני תמיד נוהגת להכין לכבוד החג .

בצק פריך חמאתי מעולה פשוט נמס בפה.

המילוי – פירות יבשים בתוספת שכבה דקה של ממרח תמרים , מעט טחינה אגוזים ותבלינים.

עוגיה פשוט מושלמת בטעמה לכל חובבי הפירות היבשים.

בעוגיה אין סוכר מלבד מתיקות של הפירות היבשים , זה בהחלט מספיק…

בביס אחד מקבלים את כל הטעמים  גם יחד .

 

מצרכים לבצק-  להכנת 4 כרוכיות 

 

200 ג"ר חמאה רכה

1/3 כוס שמן

1/2 כוס חלב

450-500 ג"ר קמח כולל קמח לקימוח המשטח

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח 

 

 

המילוי- 

ממרח תמרים 2-3 כפות על כל כרוכית

טחינה גולמית 2 כפות לכל כרוכית

מעט גרד לימון, מעט קינמון

פירות יבשים 1-2 מכל סוג,

אני שמתי תמרים,שזיפים,אננס,אוכמניות,דובדבנים,חמוציות, מישמש

אגוזי מלף חתוכים גס, ופיסטוקים חתוכים גס. 2 כפות לכל כרוכית

אופן ההכנה-

בקערה להניח חמאה רכה, להוסיף שמן,חלב ואת הקמח  המלח ואבקת האפיה. לאחד לבצק רך וגמיש.

לתת לבצק לנוח כחצי שעה . בקיץ אפשר להכניס למקרר.

לחלק את הבצק ל-4

כל חלק לשטח למלבן  בערך בגודל 30/40

למרוח  שכבה דקה של ממרח תמרים,

לפזר מעל  את הטחינה ,ומעל לפזר  פירות יבשים חתוכים פיסטוקים ואגוזים.

לפזר מעל קינמון וגרד לימון.

 

לגלגל לכרוכית ולהניח על נייר אפייה.

כך לעשות עם כל 4 חלקי הבצק .

להכניס לתנור מחומם על 180   כחצי שעה אפייה.

לאחר קירור של 5 דקות ,לחתוך בסכין חדה לפרוסות  יפות.

 

IMG_7878

 

 

   
  אהבתם את המתכון כנסו לדף הפייסבוק שלי ופרגנו בלייק

ואשמח אם תשאירו פה למטה תגובה 🙂

 

כנסו לכל מתכוני העוגיות שלי !

 

חזרה לעמוד הראשי 

 

 

 

תגובות

תגובות