עוגיות פריכות במילוי פירות יבשים -במיוחד לט"ו בשבט

 

IMG_7908

ט"ו בשבט מתקרב ואלה העוגיות שאני תמיד נוהגת להכין לכבוד החג .

בצק פריך חמאתי מעולה פשוט נמס בפה.

המילוי – פירות יבשים בתוספת שכבה דקה של ממרח תמרים , מעט טחינה אגוזים ותבלינים.

עוגיה פשוט מושלמת בטעמה לכל חובבי הפירות היבשים.

בעוגיה אין סוכר מלבד מתיקות של הפירות היבשים , זה בהחלט מספיק…

בביס אחד מקבלים את כל הטעמים  גם יחד .

 

מצרכים לבצק-  להכנת 4 כרוכיות 

 

200 ג"ר חמאה רכה

1/3 כוס שמן

1/2 כוס חלב

450-500 ג"ר קמח כולל קמח לקימוח המשטח

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח 

 

 

המילוי- 

ממרח תמרים 2-3 כפות על כל כרוכית

טחינה גולמית 2 כפות לכל כרוכית

מעט גרד לימון, מעט קינמון

פירות יבשים 1-2 מכל סוג,

אני שמתי תמרים,שזיפים,אננס,אוכמניות,דובדבנים,חמוציות, מישמש

אגוזי מלף חתוכים גס, ופיסטוקים חתוכים גס. 2 כפות לכל כרוכית

אופן ההכנה-

בקערה להניח חמאה רכה, להוסיף שמן,חלב ואת הקמח  המלח ואבקת האפיה. לאחד לבצק רך וגמיש.

לתת לבצק לנוח כחצי שעה . בקיץ אפשר להכניס למקרר.

לחלק את הבצק ל-4

כל חלק לשטח למלבן  בערך בגודל 30/40

למרוח  שכבה דקה של ממרח תמרים,

לפזר מעל  את הטחינה ,ומעל לפזר  פירות יבשים חתוכים פיסטוקים ואגוזים.

לפזר מעל קינמון וגרד לימון.

IMG_7870

IMG_7874

לגלגל לכרוכית ולהניח על נייר אפייה.

כך לעשות עם כל 4 חלקי הבצק .

להכניס לתנור מחומם על 180   כחצי שעה אפייה.

לאחר קירור של 5 דקות ,לחתוך בסכין חדה לפרוסות  יפות.

 

IMG_7878

 

IMG_7887

 

IMG_7892

   
  אהבתם את המתכון כנסו לדף הפייסבוק שלי ופרגנו בלייק

ואשמח אם תשאירו פה למטה תגובה 🙂

 

כנסו לכל מתכוני העוגיות שלי !

 

 

 

תגובות

תגובות