עוגיות מגולגלות

 

 

IMG_7878

 

 

 

IMG_8789

 

 

העוגיות המגולגלות הן העוגיות האהובות אצלנו בבית.

העוגיות הכי פופולריות ברשת.

 

מלית הפרג בעוגיות המגולגלות היא פשוט חגיגה לאוהבי הפרג !

בצק דק פריך ונמס בפה, מלא בפרג עסיסי ומתוק .

 

 

הבצק שאני מכינה מתאים ל 4 כרוכיות גדולות ואני אוהבת לשלב בכל כרוכית מלית אחרת.

בבצק אין סוכר, המתיקות באה מהמלית עצמה.

 

 

 

במלית תמרים ופירות יבשים אני משלבת גם טחינה.

מלית נוספת – ריבה ואגוזים

 

והכי פשוט למרוח ממרח תמרים אגוזים וקינמון.

 

 

מעל הממרחים אני משלבת סוגי אגוזים ושקדים וכמובן קינמון וגרד לימון- שמוסיף המון 🙂

 

בסוף המתכון מצרפת לכם גם גרסה לבצק מעולה פרווה על בסיס שמן רגיל.

 

 

 

כנסו לעוד מתכוני עוגיות 

 

 

מצרכים לבצק-  להכנת 4 -5 כרוכיות 

 

200 ג"ר חמאה רכה

1/3 כוס שמן

1/2 כוס חלב או שמנת חמוצה

450-500 ג"ר קמח כולל קמח לקימוח המשטח

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

וניל

 

מלית פרג-
100 ג"ר פרג
1 כף קורנפלור
1/2 כוס חלב
1/3 כוס סוכר
1 כף חמאה
גרד לימון
אפשר לשלב גם -2 כפות אגוזים טחונים גס

להניח בסיר חלב ,פרג,סוכר,וקורנפלור לבשל על אש קטנה כמה דקות עד שמסמיך.
להוריד מהאש להוסיף חמאה וגרד לימון.
לאחר שהתקרר למרוח על הכרוכית.

IMG_8790

 

 

כנסו לעוד מתכוני פרג שלי 

 

 

מלית- פירות יבשים

ממרח תמרים 2-3 כפות על כל כרוכית

טחינה גולמית 2 כפות לכל כרוכית

מעט גרד לימון, קינמון

פירות יבשים 1-2 מכל סוג,

אני שמתי תמרים,שזיפים,אננס,אוכמניות,דובדבנים,חמוציות, מישמש

אגוזי מלף חתוכים גס, ופיסטוקים חתוכים גס. 2 כפות לכל כרוכית

 

אופן הכנת הבצק –

בקערה להניח חמאה רכה, להוסיף שמן,חלב ואת הקמח  המלח ואבקת האפיה. לאחד לבצק רך וגמיש.

לתת לבצק לנוח כחצי שעה . בקיץ אפשר להכניס למקרר.

לחלק את הבצק ל-4

כל חלק לשטח למלבן  בערך בגודל 30/40

למרוח  שכבה דקה של ממרח תמרים, לפזר מעל  את הטחינה ,ומעל לפזר  פירות יבשים חתוכים ואגוזים.

לפזר מעל קינמון וגרד לימון.

לגלגל לכרוכית ולהניח על נייר אפייה.

להכניס לתנור מחומם על 180   כחצי שעה אפייה.

לאחר קירור של 5 דקות ,לחתוך בסכין חדה לפרוסות  יפות.

 

 

 

הצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק – התפריט היומי 

 

 

   
  

 מלית ריבה -ואגוזי מלך

 כ- 3 כפות ריבה  (כל סוג) לערבב עם 1/2 כפית קורנפלור
אפשר לשלב קינמון,
למרוח על הכרוכית ולפזר אגוזי מלך קצוצים מעל

 

בצק פרווה על בסיס שמן-

ביצה

1/3 כוס מיץ תפוזים

קורט מלח

1/2 כוס שמן

שתיים ורבע כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

גרידה של תפוז או לימון 

לערבב את כל המצרכים לבצק אחיד וחלק.

להניח בצד למנוחה של כחצי שעה.

לרדד על משטח מקומח ולמרוח במלית הרצוייה.

למלית פרג פרווה –  השמתשו במים במקום חלב ואל תוסיפו חמאה.

 

 בצק מעולה של פעם בצק שק"ם

(שמנת חמוצה,קמח תופח,ומרגרינה של פעם שהפכה לחמאה ) הכי פשוט וקל לעבודה –

בצק שק"מ של פעם שהפך לשק"ח – כי במקום מרגרינה באה החמאה !

גביע שמנת חמוצה

200 גר' חמאה

כ- 350-400 גר' קמח תופח

מאחדים לבצק הומוגני.

מעבירים לקירור של כשעה במקרר 

מחלקים ל- 5 או 6 כרוכיות 

בצק נהדר ומאוד נוח לעבודה ממליצה למתחילים !

בצק שק"ם נהדר 

 

 

כאן בצק שק"ח עם מלית של פירות קיץ –

חותכים פירות שיש במקרר – לקוביות תפוח,אגס,אפרסק,משמש,ענבים,דובדבנים מה שיש.

2-3 כפות סוכר

גרידה של לימון

וניל

כף קורנפלור

מכניסים למיקרו ל 2-3 דקות בפולסים או מבשלים על הגז עד להסמכה.

מקררים וממלאים את השטרודל.

   

שטרודל פירות מומלץ להגשה מיד לאחר האפייה .

לא נשמר לזמן ארוך!

 

 כנסו לעקוב אחרי באינסטוש                

הצטרפו – לדף שלי בפייסבוק 

 

כנסו לכל מתכוני העוגיות שלי    

 

 

חזרה לדף הראשי 

 

תגובות

תגובות