עוגיות לפסח- דבש ואגוזים

 

 

IMG_4708

 

בפסח כולם (או אני, בכל אופן) בחיפוש מתמיד אחרי משהו מתוק לנשנש.

אז העוגיות הבאות כל כך קלות וטעימות , לא תרגישו שהן עוגיות של פסח.

החומרים הכי זמינים ופשוטים שיש בבית – לא צריך כל מיני תערובות של קמחים קנויים.

העוגיות יוצאות במירקם רך בדומה לדובשניות, בין עוגיה לעוגה .

 

IMG_4760

 

עוגיות פרווה- ללא מוצרי חלב, וללא גלוטן 

בואו להכין, צריך רק קערה ומטרפה.

 

IMG_4741

 

המצרכים –

125 ג"ר אגוזי מלך טחונים דק עם פירורים

1/4 כוס דבש מעורב עם סילאן

1/8 כוס סוכר

1 ביצה

1/4 כוס שמן

גרד מחצי תפוז 

1/2 כפית קינמון

קורט מלח

1/3 כוס קמח תפוחי אדמה

3 כפות קורנפלור

כפית אבקת אפייה

אבקת סוכר לפיזור

 

 

 

מניחים בקערה את כל החומרים.

 

IMG_4704

 

טורפים עד לקבלת לתערובת אחידה 

 

IMG_4705

 

מכניסים את התערובת מכוסה, למקרר להתייצבות – כשעתיים לפחות.

אפשר להכין בערב, להכניס לקירור ולאפות בבוקר.

מפזרים מעט אבקת סוכר על נייר האפייה.

התערובת שמתקבלת עדיין רכה ולכן מניחים את העוגיות על נייר האפייה בעזרת כפית . לא חייבים לדייק.

בעזרת מסננת מפזרים מעל העוגיות אבקת סוכר .

IMG_4707

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות לאפייה של כ- 15-10 דקות.

IMG_4710

IMG_4715

IMG_4735

  

בתאבון !

 IMG_4755

חג שמח 🙂

 

מתכוני פסח נוספים 

 

הצטרפו בלייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג 

תגובות

תגובות