עדשים בשילוב תפוח אדמה/בטטה

 

 

במיוחד בקיץ אני מעדיפה ארוחות קלות ומזינות.

קלות גם להכנה וגם לאכילה…

המנה שהכנתי יכולה להתאים כארוחה צמחונית מעולה או תוספת לארוחת צהריים דשנה.

 

 

אני משתדלת  שיהיו לי עדשים מושרות זמינות במקרר ואם הן מונבטות אז בכלל מצויין.

אפשר להשרות עדשים ולהכניס גם לפריזר.

התהליך מאוד פשוט-

להשרות עדשים ירוקות או שחורות במים , 

לאחר ההשרייה מסננים את המים.

 מניחים את העדשים בקערה ומכסים בצלחת. לאחר יום מתחילים לראות את הנביטה.

כך הרבה יותר נוח להשתמש בעדשים וגם יותר בריא ומזין.

הבישול הוא ממש כשתי דקות במים רותחים.

 

 

הכנתי מנה ממש פשוטה, ממצרכים הכי בסיסיים שיש בכל מקרר.

יצאה מנה מצויינת וטעימה.

 

 

המצרכים-  2-3 מנות 

1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנות

1 בטטה בינונית חתוכה קוביות קטנות

1 בצל קצוץ

כוס עדשים מושרות 

מלח, פלפל 

אפשרות – מעט כמון

שמן זית לטיגון כ- 2-3 כפות

 

מבשלים תחילה את העדשים עד לריכוך, אם הן מונבטות התהליך לוקח כ- 2 דקות.

מניחים במחבת גדולה או בווק, שמן ומחממים היטב.

משלבים את קוביות הבצל ומטגנים עד הזהבה.

מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והבטטה.

ממשיכים בטיגון ומערבבים היטב.

לאחר כ- 10 דקות משלבים את העדשים והתבלינים ומאחדים לתערובת אחידה.

 

מקפיצים עוד כ 2 דקות והמנה מוכנה.

 

 

המתכון פורסם במדור שלושה בסיר בעיתון "לאשה"

14360297_1193812937345394_990889529_o

תגובות

תגובות