עגבניות ממולאות

IMG_4165

IMG_4193

IMG_4191

מאוד אוהבת להכין ממולאים . בעיני אחד המאכלים הכי מנחמים וטעימים  שיש.
אוכל אמיתי של בית.
פלפלים עגבניות,כרוב,בצלים ,תפוחי אדמה ומה לא…

את העגבניות, הכנתי במילוי קלאסי של אורז ובשר. סוג האורז ניתן לבחירה – אורז עגול, יסמין ,מלא.

את האורז אני מבשלת כ 7-5 דקות במים רותחים לפני המילוי, כי העגבניות נכנסות לאפייה בתנור ללא הרבה נוזלים
והאורז מתבשל בעצם על האדים, לכן הוא צריך להיות כמעט עשוי.
התבלינים ועשבי התיבול הירוקים זה לפי טעם אישי.
השתמשתי בשמיר במילוי ובזיליקום ברוטב.

המצרכים- ל 7 עגבניות בינוניות

1 בצל קצוץ
1 גזר קטן מגורד
1/3 כוס אורז עגול ריזוטו או יסמין
150 ג"ר בשר בקר טחון
חופן נדיב שמיר טרי קצוץ
4 עלי בזיליקום קצוצים
1/4 פלפל אדום חריף חתוך 
1 שן שום
מלח , פלפל שחור.
שמן זית

אופן ההכנה-
נתחיל בהכנת המילוי-
להרתיח בסיר מים ומלח ולהכניס את האורז לבישול של כ-7 דקות.
לסנן לשטוף ולהניח בקערה.

לטגן בצל קצוץ במעט שמן זית, להוסיף את הבשר והשום הקצוץ.
לאדות עד שהבשר מטוגן מכל צדדיו.
להוסיף גזר מגורד לטגן עוד כחצי דקה ולהוריד מהאש.
להעביר לקערה עם האורז.
להוסיף תבלינים ועישבי תיבול.
IMG_4044

את העגבניות לחתוך בחלק העליון ,ליצור מעין מכסה. לרוקן את תוכן העגבניה,
להעביר את תוכן העגבניה למחבת , זה ישמש לרוטב.
להוסיף לרוטב העגבניות – התוכן שהוצאנו מהעגבניות , פלפל אדום חריף ומעט בזיליקום קצוץ,
לבשל כ-2 דקות ולתבל במלח ופלפל.

IMG_4046

IMG_4048

IMG_4050

למלא את העגבניות ולהניח בתבנית פיירקס . אני השתמשתי במכסה עמוק.
לשפוך את הרוטב בין ומעל העגבניות. להמליח ולפלפל מעל.
לזלף מעט שמן זית מעל כל עגבניה.

IMG_4062

IMG_4065

לעטוף בנייר כסף או מכסה ולהכניס לתנור מחומם  180 מעלות לכ-40-50 דקות.
לקראת סוף האפייה להוציא את הנייר.
לבדוק אם האורז עשוי. אפשר להרטיב את האורז ברוטב שבתחתית התבנית.
בתאבון!

IMG_4165
IMG_4177

IMG_4187      IMG_4198

                                           IMG_4200

תגובות

תגובות

  • Roy

    בדיקה