מתכון לספינג' טריפוליטאי של סבתא

IMG_6583

IMG_6561

 

 

המתכון הכי אותנטי שיש.

מתכון של סבתא שלי, גרציה מימון שהיינו קוראים לה סבתא קונה.

כשסבתא רצתה לפנק היא הייתה מכינה לנו את הספינג' האלה.

כמו אצל כל הסבתות בצ'יק צ'ק.

 

זה לא היה נראה כמו סופגניה – יותר כמו לביבת בצק של לחם מטוגן,

עם מלא סוכר מלמעלה.

טעם של ילדות בלתי נשכח.

 

בואו להכין ספינג' של סבתא קונה –

IMG_6561

 

בקערת המיקסר ( סבתא הייתה מכינה בקערת פלסטיק , כמובן בידיים), מניחים חצי קילו קמח.

מוסיפים 25 ג"ר שמרים טריים או כף יבשים.

כפית סוכר , כפית מלח, כף שמן.

מוסיפים מים ( אצל סבתא … כמה שנכנס)  ככוס וחצי עד שתי כוסות.

הבצק צריך לצאת ממש נוזלי.

מניחים להתפחה כשעה .

IMG_6544

מורידים נפח לשים מעט עם הידיים ומניחים בצד.

מחממים סיר עם שמן.

עובדים עם ידיים רטובות.

לוקחים פיסת בצק ופותחים אותה כמה שיותר דק, עד שנוצרים קרעים.

IMG_6545

מניחים בשמן החם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

IMG_6550

מניחים על נייר סופג.

מפזרים סוכר וזוללים.

IMG_6577

 

IMG_6583

חג שמח 🙂

 

 

IMG_6578

 

 

כנסו לעוד מאכלים מהמטבח של סבתא <3

 

 

 

תגובות

תגובות