סלט חצילים בתחמיץ

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

סלט חצילים בתחמיץ

סלט חצילים מהמטבח הרומני .

חצילים מטוגנים בתחמיץ – אחד הסלטים השווים שיש.

במקור החצילים טוגנו בשמן ואז הוכנסו לתוך התחמיץ.

אני כבר מזמן הפסקתי לטגן חצילים בשמן ,

השיטה שלי לאפות אותם בתנור – תהליך שחוסך גם שמן וגם עבודה של טיגונים.

חציל הוא אחד מהירקות האהובים עלינו ביותר בבית ואני משתמשת בו כמעט על בסיס יומי – גם להכנת סלטים וכן לתבשילים ממולאים וכו'

טיפ לבחירת חצילים – לבחור חצילים לא גדולים מידי ,

קלים במשקל והגבעול ירוק שמראה על טריות החציל.

בואו להכין סלט נהדר,

סלט פיקנטי מתובל בשום ושמיר מעולה בכל ארוחה כחלק ממנות הפתיחה של הסלטים.

 

המצרכים –

2 חצילים בינוניים

2-3 שיני שום

חופן נדיב של שמיר

3 כפות חומץ (חומץ יין)

1/4 כוס מים

חצי כפית מלח

 

אופן ההכנה-

פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של כס"מ

משמנים היטב נייר אפייה בשמן רגיל ,מניחים את פרוסות החצילים על הנייר כך שיספגו את השמן והופכים לצד השני.

מכניסים לאפייה 190 מעלות כחצי שעה או עד שהפרוסות נאפות יפה משני הצדדים.

הופכים את הפרוסות בזמן האפיה.

בקערה מניחים חומץ,מים,מלח שמיר ושום פרוס.

מכניסים את פרוסות החצילים האפויות לתוך התחמיץ.

הסלט טעים לאחר כמה שעה או אפילו לילה במקרר.

 

סלט חצילים בתחמיץ קל ופשוט להכנה !

 

  • אם יש לכם בעיה עם חומץ תוכלו להחליף במיץ לימון טרי

 

כאן מאגר ענק של סלטים 

 

מתכוני המטבח הרומני שלי 

דף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

 

אינסטגרם בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

 

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות