סלט חומוס- טחינה- סלק

 

 

 

הכל התחיל מחומר גלם שנמצא אצלי זמין במטבח.

אז … הכנתי חומוס מבושל בכמות גדולה להכנת סלט חומוס.

גרגרי חומוס שנשארו ,וסלק שהיה במגירת הירקות,

התחברו לי לסלט טעים, בריא וגם מרהיב ביופיו 🙂

 

 

תהליך הבישול של החומוס, לוקח כשעתיים ולכן כדאי לבשל כמות גדולה יותר.

אני משרה חצי קילו או קילו חומוס ל- 24 שעות.  מחליפה את המים כמה פעמים.

לאחר ההשרייה אני מבשלת את החומוס כשעתיים על האש. 

בתוך המים אני שמה רבע כפית סודה לשתייה. הסודה עוזרת לרכך את החומוס.

בזמן הבישול מערבבים מידי פעם את החומוס.

ניתן להקפיא חומוס מושרה או מבושל,

 

 

הסלט שהכנתי מכיל – חומוס, טחינה וסלק, פשוט פצצת בריאות מטורפת.

החומוס נחשב למזון סופר-פוד אולטימטיבי – מזון המכיל ריכוז גבוה של רכיבי תזונה בריאים כמו-

סיבים תזונתיים, חלבון מן הצומח, ויטמינים מקבוצת B ,חומצה פולית, ברזל,סידן,מגנזיום ואשלגן.

טחינה- מכילה ברזל וסידן

סלק – מהווה מקור מצוין למינרלים  כמו אשלגן, סידן, מגנזיום, ברזל, זרחן, מנגן, נחושת וסלניום.
 וכן מאוד עשיר בחומצה פולית .

 

 

 

אז אחרי כל הבריאות הזאת , שלא נכין …

קדימה לעבודה,

 

 

ל- 4-6 מנות

2 סלקים בינוניים

בערך כוס חומוס מבושל

חצי כוס טחינה גולמית

1-2 שיני שום

מיץ לימון

מלח פלפל לפי טעם

פטרוזיליה קצוצה

מעט גרד לימון

בצל ירוק פרוס לקישוט

 

 

שוטפים היטב 2 סלקים בינוניים. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לאפייה בתנור .

אני תמיד מנצלת את זמן אפיית עוגות או עוף כדי להכניס גם סלקים לאפייה.

לאחר שהסלקים נאפו והתקררו, מקלפים אותם וחותכים לקוביות.

 

 

לוקחים מעט מקוביות הסלק ושמים בכרבע כוס מים.

המים נצבעים באדום.  אלו המים שנשתמש להכנת הטחינה.

מכינים טחינה – בקערה מערבבים טחינה מי סלק, שום כתוש, מלח ולימון.

 

 

לקוביות הסלק מוסיפים פטרוזיליה קצוצה לימון, מלח ,פלפל וגרד לימון.

 

מרכיבים את המנה-

 

בצלחת הגשה מניחים 2-3 כפות טחינה ורודה

 

 

מסדרים גרגרי חומוס בשכבה יפה, ומעליהם קוביות סלק.

 

מקשטים בבצל ירוק קצוץ.

 

בתאבון!

 

 

איזה מנה מרהיבה וטעימה עם בונוס- בריאות <3

 

 

 

תגובות

תגובות