סירות חצילים ממולאות

IMG_7247

אני מאוד אוהבת חצילים, גם בסלטים  וגם בתבשילים.

חציל ממולא זה בכלל תענוג גדול.

קניתי חצילים סגולים ויפים בגודל בינוני שזהו בדיוק הגודל שמתאים לקוטר הסיר.

 כשראיתי את החצילים בסופר – הבנתי שאני הולכת להכין אותם  עם בשר ועגבניות.

המתכון מתאים גם לפסח – יקשט מצויין את שולחן החג 🙂

 

 

המצרכים-  ל- 6 מנות

3 חצילים בגודל בינוני 

בצל קצוץ

גזר מוגרד

250 ג"ר בשר בקר טחון 

1/2 כפית בהרט לקציצות או קינמון

מלח ופלפל לפי טעם

לרוטב

1/2 בצל קצוץ דק

1 שן שום כתושה

קופסה קטנה עגבניות חתוכות דק 

 

1/2 פלפל ירוק חריף (לא חובה)

כף רסק עגבניות

מלח, פלפל

3-4 עלי בזיליקום טריים

 

לציפוי-

קמח תפוחי אדמה

ביצה טרופה

אופן ההכנה-

חוצים את החציל ומרוקנים חלק מהבשר ליצירת כיס למילוי.

 

IMG_7225

 

במחבת רחבה מטגנים את הבצל במעט שמן זית.

מוסיפים את חתיכות בשר החצילים. משלבים את הבשר ומאדים מספר דקות עד שהבשר 

מתבשל מעט. משלבים את הגזר המגורד ואת התבלינים.

 IMG_7227

מורידים מהאש ומקררים מעט.

מכינים קערה עם קמח וקערה עם ביצה טרופה.

ממלאים את סירות החצילים במילוי הבשר, מהדקים היטב.

טובלים בקמח ובביצה ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה קלה.

IMG_7230 IMG_7231    

במקביל מכינים את הרוטב-

בסיר רחב מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן זית.

מוסיפים קופסת העגבניות ושום.

מערבבים היטב ומוסיפים רסק עגבניות ותבלינים.

מוסיפים כחצי כוס עד כוס מים.

מסדרים את סירות החצילים מעל הרוטב, ומפזרים את עלי הבזיליקום.

IMG_7241

מעבירים את הסיר מכוסה, לאש נמוכה לבישול של כ- 40 דקות.

בתאבון 🙂

אין מילה אחרת – מעדן !

IMG_7244

IMG_7289

IMG_7281 

 

תגובות

תגובות

  • יאשקה

    נראה טעים אבל אני מדיף שווארמה. יש מסעדת שווארמה בתל אביב נקרה יאשקה.