עוגיות קצף נוסטלגיות

 הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

 

עוגיות הקצף הנוסטלגיות אהובות על כולם.

הן היו ממש חסרות לי פה בבלוג.

מכיוון שאני מכינה אותן הרבה – גם להן מגיע פוסט.

יש אינספור מתכונים ברשת ובספרי הבישול  השונים.

כן, גם בקופסת המתכונים של אמא הן נמצאות.

 

שימו לב להוראות ההכנה – כמעט ואין – כולן היו אז בלאבוסטע 🙂

קצת שיפצתי את המתכון ובעיקר הוספתי עוד ביצה- כדי שיהיה יותר קצף במילוי…

רידוד דק יותר של הבצק מניב הרבה מאוד עוגיות קטנות ומתוקות.

והטיפ הכי חשוב – להקפיא את הרולדות לפני החיתוך, מקל על החיתוך,

יוצאות עוגיות מדוייקות ויפות.

המצרכים לבצק-

200 גר' חמאה

1/2 כוס סוכר

1 שקית וניל

גרד מלימון

3 חלמונים

גביע שמנת חמוצה 

3 כוסות קמח

שקית אבקת אפייה

כף מיץ לימון

 

המלית-

4 חלבונים 

3/4 כוס סוכר

שקית אינסטנט פודינג וניל

 

כל מתכוני העוגיות שלי 

מניחים בקערה את החמאה והסוכר.

מערבבים היטב ומשלבים ,חלמונים,וניל,גרד לימון ושמנת.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לבצק אחיד.

מכניסים לקירור של כשעה.

 

מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב.

משלבים את אבקת האינסטנט פודינג.

 

מחלקים בצק ל- 4 

על משטח מקומח היטב, מרדדים את הבצק לעלה דק כ- 40/40

מורחים רבע מהקצף ומגלגלים לכרוכית.

מניחים על מגש את כל הכרוכיות ומכניסים למקפיא.

כשעה לפחות.

חותכים לגודל הרצוי (כס"מ וחצי ) ומניחים על נייר אפייה.

    

אופים בחום 175 כ 20 דקות.

אפשר ורצוי לשלב מתחת לקצף ממרח שוקולד אהוב או ריבת חלב .

      

 

עוד מילוי מומלץ הוא מילוי של קרם לימון –

ואני קוראת להן עוגיות לימונדה

      

משתמשים בחלמון שנשאר –

מחממים בסיר 3 כפות סוכר, 25 גר' חמאה4 כפות מיץ לימון וקליפה מגוררת מלימון שלם,

עד שהסוכר נמס.

בקערה קטנה טורפים כף מיץ לימון וכפית קורנפלור, משלבים את החלמון.

מוסיפים את התערובת לסיר לחימום של עוד כ-2 דקות תוך כדי עירבוב.

מקררים את הקרם.

מערבבים את הקרם עם רבע מקצף החלבונים.

 

      

מורחים אותו על רבע אחד של הבצק.

 

יוצא מושלם 🙂 לכל אוהבי הלימון.

 

 

 

כנסו למתכון לשבלולים האלה במילוי של פרג  

 

כל המתכונים הנוסטלגיים שלי 

תגובות

תגובות