סטיקי באנס קרמל -דבש,תפוחים ואגוזי לוז

IMG_3425

IMG_3415

 

ראש השנה קרב ובא.

חושבת איך להכניס טעמים של ראש השנה ולחדש.

אין יותר מושלם מבצק שמרים ויש לי בבלוג מבחר מתכונים של עוגות שמרים

בטעמים מיוחדים ,

אבל כזה עוד אין –

 

הכנתי וריאציה שלי עם מוטיבים של ראש השנה, ל – "סטיקי באנס"- מאפה בוקר אמריקאי טיפוסי.

הסטיקי באנס בעברית – לחמניות דביקות, הן שבלולי שמרים במילוי קינמון,

מזוגגות בהמון רוטב טופי קראמל, עמוס בפקאנים, ובקיצור שחיתות אמריקאית.

 

 

המאפה שהכנתי הוא במילוי של קרם אגוזי לוז ומעליו תפוחים מקורמלים ומתובלים.

הזיגוג קרמל- דבש שהכנתי הוא בכמות קטנה ,רק ליצירת טעם ודביקות קלה .

יצא מאפה מהסרטים – אחד הטעימים שאכלתי.

אני מאוד אהבתי 🙂

 

IMG_3399

 

הבצק שהכנתי מתאים  להכנת 4 מאפים גדולים.

IMG_3419

 

מצרכים לבצק-

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

1 ביצה

3 חלמונים

1/2 כוס סוכר

3 כפות דבש

1/4 כוס שמנת מתוקה

כ- כוס ורבע חלב

250 ג"ר חמאה

כפית מלח

וניל

גרד לימון

 

 

 

הכנת הבצק-

 

מערבבים את השמרים עם החלב והסוכר.

מנפים את הקמח לקערת המיקסר.

מוסיפים תערובת שמרים וביצים ומתחילים בלישה.

לאחר לישה איטית של כ-5 דקות ה משלבים את החמאה.

בזמן הלישה אם יש צורך, מוסיפים עוד חלב. ממשיכים בלישה איטית עוד כ-7 דקות . 

לקראת הסוף משלבים מלח וגרד לימון. מניחים את הבצק בקערה.

מכסים ומתפיחים כחצי שעה בחוץ.

מכניסים את הבצק לקירור ל- 4 שעות לפחות. 

מרדדים את הבצק למלבן גדול. 

מקפלים שליש בצק ושני שליש, ויוצרים קיפול על שלוש.

 

עוטפים את הבצק בניילון לא הדוק ומכניסים למקרר ללילה.

אפשר להכין מראש. הבצק נשמר 3-4 ימים במקרר. 

מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים . מכל חלק אפשר להכין עוגה אחרת.

 

המצרכים למילוי עוגה אחת-

3/4 כוס אגוזי לוז קלויים מעט וטחונים דק

1/3 כוס אבקת סוכר

25 ג"ר חמאה רכה

1/2 ביצה

כפית קורנפלור

כפית גרד לימון

 

תערובת התפוחים-

3 תפוחי סמיט חתוכים לקוביות קטנות

2 תפוחים זהובים חתוכים לקוביות קטנות

1/4 כוס סוכר

2 כפות דבש

30 ג"ר חמאה

כפית גרד לימון -תפוז

כפית גדושה קינמון

קורט ציפורן

 

להכנת הקרמל-דבש

1/4 כוס סוכר חום

25 ג"ר חמאה

2 כפות דבש

כף סירופ מייפל

חופן נדיב אגוזי לוז שלמים

 

מכינים את סירופ הקרמל-דבש לתחתית העוגה.

מחממים בסיר כבד סוכר חום, דבש,מייפל וחמאה עד לקירמול התערובת .

שופכים את הקרמל לתבנית עגולה (קוטר 20 ) מרופדת בנייר אפייה.

מפזרים מסביב את אגוזי הלוז השלמים.

IMG_3358

 

 

הכנת קרם אגוזי לוז-

מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה וחלקה . מכניסים להתייצבות במקרר.

 

הכנת התפוחים-

בסיר כבד מחממים סוכר חמאה ודבש עד לקירמול קל.

משלבים את קוביות התפוחים.

IMG_3280

 

מבשלים כ- 5-7 דקות עד שהקרמל נספג בתפוחי העץ והנוזלים מתאדים.

מורידים מהאש ומשלבים את התבלינים.

חלק קטן מהתפוחים מרסקים למחית ומערבבים ביחד לתערובת אחידה.

IMG_3290

מכניסים למקרר לקירור מלא.

מרדדים את הבצק למלבן גדול  כ- 35/30

מורחים את קרם אגוזי הלוז, מעליו מניחים את תערובת התפוחים .

IMG_3361

מחלקים את המלבן לרצועות ברוחב של כ- 5 ס"מ.

מגלגלים לכרוכית ומניחים בתבנית מעל הקרמל והאגוזים.

IMG_3363

IMG_3366

עוטפים בניילון לא הדוק ומניחים להתפחה של כשעה וחצי.

מכניסים לתנור מחומם מראש על 180 לאפייה של כ-40 דקות.

כשהעוגה יוצאת מהתנור בעודה חמה  מזגגים אותה במעט דבש

IMG_3375

 

ומיד הופכים אותה על צלחת הגשה.

IMG_3379

IMG_3414

 

פשוט תענוג,

אי אפשר לעמוד בפניה, והריח… סוףףף

IMG_3431

בתאבון !

IMG_3415

חג שמח ומתוק!

 

 

הצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק 

עמוד האינסטגרם של מתנות קטנות 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תגובות

תגובות