שטולן – עוגת שמרים -פירות יבשים ומרציפן Stollen

IMG_7974

 

IMG_8027

 

IMG_8002

 

שטולן – Stollen הוא מאפה מיוחד שמכינים בחג המולד .

המקור הוא בגרמניה , אך מכינים אותו בכל מקום בעולם.

 

מידי שנה אני נתקלת בתמונות של המאפה הנפלא הזה ברשת.

לחם שמרים עשיר בפירות יבשים ואגוזים ובתוכו מוחבא גליל מרציפן.

 

בדיוק מתאים לי להכין לקראת ט"ו בשבט.

אז כמובן שהכנתי.

יצא מאפה טעים פשוט מופלא.

 

מתמונות שראיתי ברשת, נוהגים להכין את המאפה בצורה של כיכר לחם.

 

בחרתי להכין אותו בצורת עוגה בתבנית קוגלהוף קטנה.

IMG_8028

IMG_7967

IMG_8013

 

המצרכים לבצק-

300 גר' קמח

כפית שמרים יבשים

1/4 כוס סוכר

ביצה

75 גר' חמאה (רבע כוס שמן אם רוצים פרווה )

1/2-3/4 כוס חלב / (מים לפרווה)

1/2 כפית מלח

גרד מחצי תפוז

 

1 כוס פירות יבשים חתוכים

1/3 כוס צימוקים

3-4 כפות ברנדי או רום משקה

150 גר' מרציפן גולמי

חופן אגוזי לוז חצויים, אגוזי מלך שבורים, פיסטוקים

 

לציפוי-

75 גר' אבקת סוכר

3 כפות חלב/מים

כף רום איכותי

 

מניחים את הצימוקים בקערה עם הברנדי לספיגת טעמים.

הכנת הבצק-

מניחים בקערת המיקסר את החלב הסוכר והשמרים.

מערבבים קלות ומניחים לכמה דקות.

משלבים קמח מנופה וביצה. מתחילים בלישה איטית.

לאחר כ2-3 דקות משלבים את החמאה ,גרד תפוז והמלח.

ממשיכים בלישה עד לקבלת בצק רך ונעים .

מניחים בקערה משומנת מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.

משלבים את הפירות היבשים, הצימוקים והאגוזים לתוך הבצק.

IMG_7892

משטחים את הבצק מעט עם הידיים.

 

מגלגלים את המרציפן לגליל ארוך באורך הבצק.

מניחים במרכז הבצק.

IMG_7894

סוגרים לכרוכית.

IMG_7893    IMG_7901

מניחים בתבנית משומנת היטב בחמאה.

מכסים ומניחים להתפחה של כשעה וחצי.

מכניסים לתנור מחום מראש על 170 לאפייה של כ 40 דקות.

IMG_7921

לאחר שהמאפה התקרר, משחררים מהתבנית.

 

מכינים את הציפוי-

מערבבים את אבקת הסוכר עם החלב והרום.

מזלפים מעל המאפה.

מקשטים בשקדים מולבנים.

IMG_7968

מאפה חורפי מושלם !

IMG_7974

IMG_8027

כוס תה/קפה ואתם מסודרים 🙂

IMG_8015

IMG_8027

 

 

אהבתם את המתכון ? הכנתם ? הצליח לכם ?.

 

 

אשמח אם תשאירו לי כאן למטה תגובה 

 

כנסו למתכוני טו בשבט נוספים 

 

הצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק 

 

 

אינסטגרם – מתנות קטנות  

 

 

 

המתכון פורסם לכבוד ט"ו בשבט באתר xnet

 

 

תגובות

תגובות