סופגניות אלפחורס

 

 

חנוכה מתקרב ואני כאן עם מתכון חדש

למיני סופגניות משגעות שנאכלות בשני ביסים.

 

עוגיות אלפחורס אהובות עלי במיוחד. 

הטעם של ריבת החלב והקוקוס משתלב מצויין עם הסופגניות- ביס מושלם !

 

בצק רך ונעים פשוט תענוג 

מקילו קמח יוצאות כ- 56 סופגניות קטנטנות

 

 

 

המצרכים לבצק-

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים או קוביה טרייה

1/2 כוס סוכר

2 חלמונים

3 כפות ברנדי

גרידת לימון

כפית מלח

100 גר' חמאה

3 כפות שמן

כ- 2 וחצי כוסות מים עד 3

 

מתחילים בהכנת ראש עיסה – מערבבים שמרים עם חצי כוס מהמים וכפית סוכר.

משהים לתפיחה קלה 

בקערת המיקסר מניחים את הקמח והסוכר. מוסיפים ראש עיסה

 

משלבים חלמונים,ברנדי, שמן ומים ומתחילים בלישה. 

שהבצק מתאחד משלבים קוביות חמאה ולקראת הסוף מלח וגרידת לימון.

אם חסר מים מוסיפים בזמן הלישה. לשים כ 10- 8 דקות.

הבצק צריך לצאת רך ונפרד מדפנות המיקסר.

מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון לא הדוק.

מתפיחים כשעה וחצי עד שעתיים.

מורידים את נפח הבצק.

יוצרים כדורים במישקל של כ- 30 גר' כל אחד.

מניחים על ריבועי נייר אפייה.

מתפיחים כשעה.

מחממים שמן עמוק בסיר כבד.

מכניסים את הסופגניות לטיגון כדקה מכל צד.

מעבירים לנייר סופג ומקררים לחלוטין.

חוצים את הסופגניות ומורחים בכפית ריבת חלב.

סוגרים ומורחים ריבת חלב בצידי הסופגניה,

ממש כמו שמכינים את העוגיות.

   

מגלגלים בקוקוס .

זה נפלא!

אפשר להכין מהכמות הזאת סופגניות בשלל ציפויים.

עוד רעיונות לציפויים כאן 

ציפוי שוקולדים לבן ומריר, חלבה, לוטוס ועוד…

ולא לשכוח גם כמה קלאסיות עם ריבה אדומה ואבקת סוכר 🙂

 

 

 

כנסו לכל מתכוני חנוכה 

 

תגובות

תגובות