מתכון לנזיד עדשים

 

IMG_5651

 

IMG_5648

 

"הלעיטני נא מן האדום האדום הזה, כי עייף אנוכי ".

 

כך קרא עשיו לאחיו יעקב כשחזר עייף ורעב מעבודתו בשדה.

וכך מכר את בכורתו ליעקב בעד נזיד עדשים, וכל השאר הסטוריה.

ואני טוענת שהוא בטוח היה שווה 🙂 אחרת עשיו לא היה מוותר בכזאת קלות על הבכורה.

הכנתי נזיד עדשים אדום, אדום שכזה.

 

בואו להכין,

 

אם יש באפשרותכם להשרות ולהנביט עדשים זה מצויין.

הנבטה הכי פשוטה – משרים עדשים במים כשעתיים. מסננים מהמים , מכסים 

את הקערה בצלחת אטומה ומכניסים למקרר .

לאחר יומיים העדשים יתחילו לנבוט. כמעט ואין צורך לבשל

ומה שהכי חשוב, הם בריאים יותר .

לא חובה.

 

הנזיד הוא בין תבשיל למרק, סמיך ומלא בירקות

 

IMG_5631

המצרכים- לסיר משפחתי

כוס עדשים מושרות- אפשר כל סוג של עדשים 

1 בצל גדול קצוץ

כרשה קטנה קצוצה

כף שמן זית

 

כל הירקות חתוכים לקוביות

גזר גדול 

עגבניה בשלה גדולה 

פלפל אדום 

קישוא 

תפוח אדמה 

בטטה חתוכה 

רבע דלורית / חתיכת דלעת

2 ענפי סלרי חתוכים גס

2 שיני שום כתושות

כמה ענפי פטרוזיליה

כף רסק עגבניות 

מלח,פלפל לפי טעם

כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית כמון

אם אוהבים חריף יותר אפשר לשלב פלפל חריף או שבבי צ'ילי

 

 

בסיר רחב מטגנים את הבצל והכרשה עד להזהבה.

מוסיפים את הירקות החתוכים ומערבבים עוד כדקה.

IMG_5613

מכסים במים רותחים ומשלבים את התבלינים.

מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כ-40 דקות.

אם רוצים שהמרק יהיה סמיך יותר ,אפשר לטחון במוט בלנדר חלק מהירקות.

 

IMG_5646

מגישים חם חם ונהנים מכל ביס 

IMG_5636

 

פשוט טעים !

 

IMG_5651

 

 

כנסו לכל מתכוני המרקים שלי 

 

 

הצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק – התפריט היומי 

 

עמוד האינסטגרם של מתנות קטנות 

תגובות

תגובות