נוקידס טריפוליטאי

 

16145825_1321872547872765_1188381093_o

16145487_1321872571206096_1392590168_o

אחד ממאכלי החורף הנפלאים של המטבח הטריפוליטאי.

נוקידס מקביל לניוקי האיטלקי.

בצקניות שעשויות מקמח וסולת , בתוך תבשיל בשר/עוף עגבניות אדום וחריף.

אני נוהגת להכין אותו בחורף , מתחילה לבשל על האש ואחר כך מעבירה לפלטת שבת,

לכמה שעות. 

תבשיל עגבניות בסיסי של המטבח הטריפוליטאי בשילוב של בשר או עוף .

 

בואו להכין נוקידס של סבתא,

IMG_7660

 

IMG_7727

 

לבצקניות –

3 ביצים

רבע כוס מים חמים

3 כפות שמן

מעט מלח, פלפל

חצי כוס סולת

כשתיים ורבע כוסות קמח 

 

 

לתבשיל-

קילו וחצי קוביות בשר – מס' 5 ושפונדרה 

2 שיני שום כתושות

עגבניה בשלה גדולה חתוכה לקוביות

2 כפות רסק עגבניות

כפית גדושה פפריקה מתוקה

כפית גדושה פפריקה חריפה

אפשרות לשבבי צ'ילי חריף 

מלח, ופלפל לפי טעם

 

מתחילים בהכנת הבצקניות- נוקידס

 

בקערה טורפים את הביצים השמן והמים.

משלבים את הסולת . מערבבים היטב.

IMG_7622

מוסיפים את הקמח ומאחדים לבצק.

IMG_7625

מניחים בצד למנוחה כחצי שעה.

יוצרים מהבצק גלילים דקים.

IMG_7626

מכניסים למקפיא ל- 15 דקות (פעולה שעוזרת לחתוך בקלות ).

חותכים לפרוסות בעובי של כ-חצי סמ'

IMG_7629

מניחים על נייר אפייה מקומח.

 

משהים לייבוש מספר שעות או לילה.

 

הכנת התבשיל-

בסיר כבד מניחים 2-3 כפות שמן  ומטגנים את הבשר.

לאחר מספר דקות מוסיפים את שאר המרכיבים.

16244662_1321887187871301_1537210904_o

מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי.

מכסים ומבשלים כחצי שעה.

משלבים את הנוקידס לתבשיל , מוסיפים נוזלים עד כיסוי.

IMG_7700

מעבירים לאש נמוכה לבישול של כשעתיים.

לאחר שעתיים מניחים על פלטת שבת ללילה או ל5-6 שעות לפחות.

בודקים אם חסר מים ומוסיפים במידת הצורך.

16229923_1321872501206103_1049152673_o

מגישים לשולחן ומתענגים על כל ביס, ובעיקר נזכרים בבית סבתא האהובה <3

16145825_1321872547872765_1188381093_o

 

IMG_7710

IMG_7739

 

בתאבון ! 

 

זה מופלא 🙂

 

כל המתכונים מהמטבח הטריפוליטאי של סבתא  

 

 

 

 

 

 

תגובות

תגובות