נודי בטטה ריקוטה Gnudi

IMG_6942

IMG_6888

IMG_6920

 

אחרי שתכינו את הנודי האלה פשוט תתאהבו.

הטעם כל כך עדין והם פשוט נמסים בפה.

השילוב בין הנודי המכילים ריקוטה ובטטה לבין רוטב הפטריות שעוטף אותם פשוט מושלם 🙂

 

בואו להכין נודי gnudi – רביולי "עירומים" – המילוי של הרביולי ללא הבצק .

ולהפתיע את האורחים !

 

המנה בהשראת ג'ימי אוליבר – "השף העירום" והמופלא .

 

המצרכים לכ- 20 יחידות-

250 ג"ר ריקוטה מסוננת מנוזלים

1 בטטה בינונית אפויה בתנור

1/4 כוס קמח פסטה

ביצה 

2 כפות פרמזן מגורדת

3 כפות מוצרלה מגורדת

קורט אגוז מוסקט

פלפל שחור

מעט מלח

כחצי כוס קמח פסטה לקימוח הנודי לפני הבישול

הרוטב-

סלסלת פטריות טריות

1 שן שום

כף חמאה

1/2 כוס חלב

1/4 כוס שמנת מתוקה

קורט מוסקט

חופן בזיליקום טרי קצוץ

פלפל שחור

כפית קמח 

פרמזן מגורדת לפזר מעל הנודי לפני ההגשה

IMG_6931

 

ההכנה-

אופים את הבטטה בתנור עד לריכוך. מקררים קירור מלא.

מרסקים אותה למחית חלקה.

מניחים בקערה את כל מרכיבי הנודי- ריקוטה,ביצה,גבינות , בטטה,קמח ותבלינים.

מערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

IMG_6870 IMG_6871

מכינים מגש מקומח היטב בקמח פסטה.

מכדררים כדורים בקוטר הרצוי בערך 3 ס"מ, אם דביק אפשר להעזר בקמח לכידרור.

מניחים על הקמח במגש. בעזרת מסננת מפזרים מעט קמח מעל הנודי המוכנים.

IMG_6887

מכניסים למקרר לקירור ולהתייצבות , לפחות 4 שעות.או לילה.

לפני ההגשה מכינים את הרוטב-

מחממים מחבת רחבה ומניחים את החמאה והשום הכתוש. מוסיפים את הפטריות הפרוסות.

מטגנים כ- 2 דקות עד שהפטריות מאבדות נפח. משלבים את החלב עם כפית קמח, מערבבים היטב.

מבשלים כ- 4-5 דקות ומשלבים את התבלינים והשמנת.

אפשר להעביר לצלחת הגשה או להגיש ישירות עם המחבת.

בזמן הכנת הרוטב מחממים סיר עם מי מלח.

לאחר שהמים רותחים, מכניסים את הנודי לתוך המים לבישול ממש קצר.

ברגע שהם צפים מוציאים אותם מהמים בעזרת כף מחוררת ומעבירים למחבת או לכלי ההגשה עם הרוטב החם.

IMG_6908 IMG_6906

IMG_6910

זה כל הסיפור, העיקר להגיש חם חם ,

לפני ההגשה לפזר מעט גבינת פרמזן מגוררת מעל 

בתאבון  🙂

IMG_6936

 

IMG_6938

IMG_6941

 

 

עוד מתכונים בניחוח איטלקי 

 

 

תגובות

תגובות