מתכוני גבינות עיזים

IMG_6583     IMG_6590

IMG_6603

מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד אוהבת גבינות עיזים. 

אני מרבה לשלב אותם במתכונים שלי.

פטה עיזים היא גבינה קבועה אצלי במקרר.

מעולה בכל ארוחה חלבית ,וכמובן במאפים, שמרים פשטידות ,קישים ועוד.

תוספת נהדרת לארוחת בוקר מפנקת… עם לחמניות פסטו הביתיות שלי  🙂

IMG_5503

או מעל פוקצ'ה עסיסית שיצאה בזה הרגע מהתנור…

IMG_5426

 

לאחרונה הוזמנתי להשתתף בסדנת סטיילינג בנושא גבינות עיזים.

מאוד שמחתי להשתתף , וכמובן שנהניתי, הן מהרעיונות הרבים לעיצוב מנות  בהדרכתה של

קרן זהר-ברק סטייליסטית המזון, והן מהמטעמים הנפלאים שהכינה לנו השפית דיקלה ברק.

מתכון של דיקלה לפאי מתוק ומופלא – בהמשך.

 

תמונות מהסדנא-

IMG_4566  IMG_4580  IMG_4592

 

IMG_4593  IMG_4613  IMG_4612

 

קיימים סוגים שונים של גבינות עיזים בשוק במירקמים וטעמים שונים.

שתי גבינות שאני מרבה להשתמש בהם הן לאירוח והן לשילוב במאפים.

גבינת פטה מחלב עזים

גבינה מלוחה, בעלת טעם עשיר.
בשל מרקמה ניתן לפורר אותה לחתיכות קטנות ולהוסיף
לסלט, להכין ממנה מילוי למאפים, לפרוס אותה ולהכניס
לכריכים, ולהגיש אותה לאורחים כחלק מצלחת גבינות.

גבינת עזים בצורת גליל –

גבינה חצי רכה המיוצרת מחלב
עזים, בעלת מרקם נימוח ועדין.
בשל גמישותה וצורתה האסתטית ניתן לעצב אותה בקלות
ולהתאים אותה הן להגשה, כחלק מצלחת גבינות לאורחים,
והן לפריסה וחיתוך לכריכים, לסלטים, לפשטידות ולמאפים.
שתי הגבינות הללו נפלאות לאירוח, טעמן משובח והמרקם
שלהן נוח לשלל צורות הגשה.
ניתן לחתוך אותן בכל מיני אופנים, לגלגל אותן בתבלינים,
להגישן קרות או לצלותן קלות במחבת.
הן משתדכות בצורה מושלמת למיני בצקים ומאפים.

 

מצרפת את המתכון המופלא של שפית דיקלה ברק לפאי שקדים -גבינת עיזים ופירות יער-

פאי מתוק – גבינות עזים

מצרכים לבצק פריך-
170 גר‘ חמאה רכה
275 גר‘ קמח -2 כוסות
25 גר‘ סוכר -כף
5 גר‘ מלח- 1 כפית
50 גר‘ מים קרים- 3 כפות

1 כפית חומץ

אופן הההכנה- 
שימו את כל החומרים בקערה/מיקסר
ולושו עד שהבצק הופך לאחיד. עטפו
בניילון נצמד. הכניסו למקרר למשך
שעתיים.

 

קרם שקדים-
140 גר‘ חמאה רכה
120 גר‘ אבקת סוכר
140 גר‘ אבקת שקדים
25 גר‘ קורנפלור
2 ביצים
חצי מקל ווניל 

אופן הההכנה-
שימו במיקסר את החמאה עם אבקת
הסוכר וערבבו עד שזה הופך לקרם.
הוסיפו תוך כדי ערבוב את אבקת
השקדים, הקורנפלור ואת הביצים.
ערבבו למשך 10 דקות. העבירו למקרר.

 

ממרח גבינת עזים-
גליל גבינת עזים
4 כפות גבינת עזים למריחה %5
1.5 כוסות אבקת סוכר
1 חלמון
גרידת לימון

אופן הההכנה-
שימו את כל המוצרים בקערה אחת
וערבבו היטב עד שזה הופך למשחה
אחת ללא גושים.

 

חצי כוס פירות יער ללא נוזלים.

הרכבת המנה-
חממו תנור ל- 180 מעלות רדדו
את הבצק לעובי של 1.5-1 ס“מ,
הניחו בתוך תבנית פאי בקוטר 26,
וחוררו בעזרת מזלג מרחו את קרם
השקדים בתחתית ופזרו את פירות
היער מעל מרחו את קרם הגבינה
כך שיכסה את כל השכבות הכניסו
לתנור עד הזהבה למעלה  כ-30
דקות, וקררו למשך הלילה במקרר.

IMG_4620

 

מתכונים שלי עם גבינות עיזים- 

 

מתכון ראשון –

סופלה תרד בתוספת פטה עיזים

קצת השקעה והרי לכם מעדן-

 

עיזיםגבינות עיזים  סופלה תרד

 

המתכון מספר  המתכונים שלי באתר  foodsdictionary  כנסו לקישור –  http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4910

 

המתכון הבא – קראנץ מנגולד וגבינות עיזים –

מעולה לאירוח חלבי, לשבועות ובכלל…

IMG_1108

כנסו למתכון- קראנץ מנגולד גבינות עיזים 

 

ריזוטו ירוק תרד ובזיליקום בתוספת גבינת עיזים-

 

IMG_3880  IMG_3861

למתכון כנסו – ריזוטו תרד 

 

קלצונה בשילוב גבינות עיזים 

IMG_0903         IMG_0892

 

כנסו למתכון – קלצונה חצילים או תרד בשילוב גבינות עיזים 

 

פוקצ'ות קטנות בשילוב חצילים וגבינת עיזים

פוקציה

למתכון כנסו- http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3903

 

פשטידת בטטה וגבינות 

IMG_2381

כנסו למתכון – פשטידת בטטה תפוחי אדמה וכרשה 

 

שבלול פילו במילוי תרד וגבינות 

IMG_0544

 

למתכון – כנסו – שבלול פילו תרד וגבינות 

תגובות

תגובות