סינבון – שבלולי שמרים קינמון ואגוזי לוז Cinnamon rolls

 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי !  

 

 

 

סינבון, סינמון – שבלולי שמרים במלית של קינמון ותוספת של אגוזי לוז גרוסים,

יוצרים מאפה מושלם עם ריח חלומי שמתפזר בכל השכונה…

 

סינבון הוא בכלל שם של רשת בתי מאפה אמריקאית המתמחה 

בהכנת שבלולי הקינמון שהוא מאפה הדגל שלהם –

מאפה בצק שמרים גדול, ממולא קינמון בצורת שבלול.

 

בואו להרגיש רגע שאתם באמריקה ותכינו, זה נפלא!

 

 

המצרכים לבצק –

4 כוסות קמח

כף שמרים יבשים

150 גר' חמאה

3 כפות שמן

1/4 כוס סוכר

2 חלמונים

ככוס חלב

1/2 כפית מלח

גרד מלימון

שקית וניל

 

למלית קינמון-

75 גר' חמאה רכה 

2 כפות גדושות קינמון

כוס ורבע סוכר חום

1/2 כוס אגוזי לוז קלויים וגרוסים

 

ציפוי סוכר-

4 כפות אבקת סוכר

כף חלב

כפית רום 

 

ציפוי של גבינת שמנת – הציפוי שהאמריקאים שמים –

100 גר' גבינת שמנת (פילדלפיה או מסקרפונה)

2 כפות שמנת מתוקה/חלב

50 גר' אבקת סוכר

מעט וניל

 

 

 

מכינים את המלית –

מערבבים את כל חומרי המלית ללא האגוזים, לתערובת קרמית אחידה .

 

מכינים את הבצק-

מניחים שמרים ברבע כוס חלב וכפית סוכר. משהים כמה דקות לתפיחה קלה.

בקערת המיקסר מנפים את הקמח. מוסיפים שאר המרכיבים מלבד המלח, והחמאה.

מתחילים בעירבול ותוך כדי משלבים קוביות חמאה .

בסוף הלישה משלבים את המלח.

מכסים ומניחים להתפחה של כחצי שעה.

מכניסים לקירור לכמה שעות או לילה.

 

מחלקים בצק ל- 4

יוצרים שני מאפים בתבנית מלבנית.

מרדדים כל חלק למלבן גדול, מורחים רבע מהמלית ומפזרים את אגוזי הלוז מעל.

מרדדים את המלית  .

חותכים לרצועות ויוצרים שבלול מכל חלק.  בערך 10 שבלולים.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מניחים להתפחה של כחצי שעה ( בקיץ) בחורף- שעה.

מברישים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה של כ- חצי שעה עד 40 דקות.

לאחר שהעוגה התקררה מעט. מצפים בציפוי הסוכר.

מערבבים את חומרי הציפוי מכניסים לשקית זילוף ומזלפים מעל.

זה מופלא !!!

 

איזה ריח 🙂  מ ש ג ע !

 

כנסו למתכוני כל עוגות השמרים שלי 

תגובות

תגובות