מתכון לתבשיל קינואה וירקות

14163568_1178987478827940_1711111935_o

 

תבשיל קינואה קייצי , קל ופשוט להכנה.

מעולה לצמחונים/טבעונים, ולשומרי המשקל 😉

 

הרבה ירקות שמעשירים ומתבלים את הקינואה לארוחה מושלמת.

ארוחה או תוספת,  גם צבעונית  וגם טעימה ובריאה

אפשר להגיש את המנה גם בתור סלט חמים 🙂

במקום קינואה אפשר לשלב בורגול ועדשים.

 

14139024_1178987658827922_864867468_o

 

המצרכים

1 כוס קינואה

1 גזר גדול מגורד גס

בצל קצוץ

כחצי כרשה בינונית חתוכה דק

1/2 פלפל אדום חתוך קוביות

1/2 פלפל צהוב חתוך לקוביות

בטטה קטנה חתוכה לקוביות

מלח, ופלפל שחור לפי טעם

2 כפות שמן זית

 

14113877_1178987645494590_1128507322_o

 

אני משרה את הקינואה כשעה במים חמים, תהליך שממש מקצר את הבישול .

לאחר ההשרייה מבשלים במי מלח כ- 5 דקות.

מסננים היטב.

במחבת טפלון רחבה מטגנים תחילה את הבצל והכרשה.

משלבים את שאר הירקות. מערבבים היטב ומבשלים כ- 10 דקות.

מערבבים מידי פעם את הירקות.

לאחר מכן מוסיפים את הקינואה המבושלת , מערבבים היטב ומכסים את המחבת.

מעבירים לאש נמוכה לעוד כ- 10 דקות בישול.

 

בתאבון 🙂

 

14123586_1178987758827912_1116936459_o14163612_1178987742161247_956245262_o

 

 

חזרה לעמוד הבית 

 

מתכונים טבעוניים צמחוניים נוספים 

 

 

תגובות

תגובות