מתכון לקבב רומני אמיתי Mititei

לכבוד עונת המנגלים המתקרבת  וגם לאור ביקוש גולשי האתר ,

מעלה לכם את המתכון המשפחתי אצלנו לקבב רומני, מיטיטיי. 

המתכון של אסתריקה היקרה דודה של בעלי .

אסתריקה הייתה בשלנית מעולה וזה היה חלק מה"ספטליצ'ה" (המומחיות)שלה.

אז בהוראות שלה היא הדגישה שהכי חשוב – בשר בקר שיהיה איכותי

ושהתערובת של הקבב צריכה להיות ביחס של 1/3 שומן  ו 2/3  בשר.

והסוד –  מי סודה קרים !

 

  

אז קדימה לעבודה 

כמות ל 10-12 קבבים יפים

קילו בשר –  שפונדרה שהוא שומני וצוואר 

6-8 שיני שום כתושות (לפי טעם)

3/4 כוס מי סודה קרים

1/2 כפית סודה לשתייה

מלח 

פלפל שחור בנדיבות

מכינים את תערובת הבשר אם אפשר, כמה שעות לפני זה מעולה.

מה שחשוב לעסות וללוש את הבשר כמו בצק .

לאחר מכן ליצור קבבים לגודל הרצוי.

מהכמות הזו,  בערך 10-12 קבבים יפים.

אפשר להניח על מנגל לוהט או על פלנצ'ה.

מגישים עם רוטב שום מוז'דיי , חרדל ופרוסת לחם טרייה .

בתאבון !

קבב רומני אמיתי !

 

חג עצמאות שמח !

 

מתכונים נוספים  מהמטבח הרומני  

 

מתכונים לסלטים 

 

חזרה לעמוד הראשי !

 

אינסטגרם כאן בואו לעקוב 

תגובות

תגובות