צ'ורבה דה פרישווארה – מתכון מושלם למרק הרומני Ciorba de perisoare

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

צ'ורבה – שם כללי למרק ירקות רומני המרק המפורסם של הרומנים.

צ'ורבה ברומנית –  מרק חמוץ Ciorbă 

בבסיס מרק ירקות חמצמץ ויש לו כמה גירסאות.

כל איזור ברומניה משלב ירקות שונים – עם או בלי בשר וכו'

המרק עם הקציצות / עוף או בשר נקרא צ'ורבה דה פרישווארה.

זה המרק שחמותי ז"ל הייתה מכינה באופן קבוע .

בחורף תמיד היה במקרר סיר עם צ'ורבה וקציצות ,

ארוחה שלמה חמה בסיר אחד מנחם .

אם תשיגו את הלאושטיאן זה יהיה מושלם.

הירק הכי מזוהה עם מרק הצ'ורבה הרומני , טעמו מעט חמצמץ דומה לפטרוזיליה.

המצרכים –

בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

פלפל אדום חתוך קוביות

גזר מגורד

קישוא קוביות

הוספתי מעט דלורית בקוביות

2 ענפי סלרי קצוצים

חופן לאושטיאן / פטרוזיליה קצוצים

חופן שמיר קצוץ

חצי שורש סלרי חתוך לקוביות

מלח, פלפל

להגשה מעט מיץ לימון טרי

לתערובת קציצות העוף –

חצי קילו עוף טחון / אפשר בקר או הודו

בצל

3 שיני שום

גזר קטן מגורד דק דק

פרוסת חלה רוטבה סחוטה

מלח, פלפל

תוספות שאפשר לשלב –

חופן שמיר קצוץ

חופן של אורז

איך מכינים מרק צ'ורבה רומני ?

בסיר כבד מטגנים בכף שמן את הבצל.

משלבים את כל עשבי התיבול הירוקים ואת שורש הסלרי.

ממשיכים בטיגון כמה דקות תוך כדי עירבוב.

(שלב חובה בכל מרק – מוציא את כל הארומה של עשבי התיבול וכך איך צורך באבקות מרק מיותרות !)

ואז משלבים את שאר הירקות מלבד הגזר המגורד.

עוד 2-3 דקות צליה ומוסיפים את הנוזלים.

בינתיים מכינים את קציצות העוף.

טוחנים במעבד מזון בצל,שום ולחם ותערובת חלקה .

משלבים לבשר ומעבדים היטב לתערובת אחידה .

מחממים מעט שמן במחבת טפלון וצולים את הקציצות משני הצדדים .

מעבירים את הקציצות לתוך המרק וכן את הגזר המגורד וממשיכים לבשל עוד כ- חצי שעה 40 דקות.

סוחטים מעט לימון טרי ומגישים

צ'ורבה דה פרישווארה

תענוג !

רוצו להכין

מתכון למרק צ'ורבה רומני

מבחר מתכונים מהמטבח הרומני 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

 

 

 

 

 

תגובות

תגובות