מתכון לספגטי פסטו אבוקדו

IMG_5448

 

IMG_5461

IMG_5475

 

אבוקדו – אני מתה על הפרי הזה.

מעולה לשלב אותו בתוך סלטים ,או סתם למרוח אותו עם מעט מלח ולימון, על לחם טוב.

 

האבוקדו בשיא העונה וכמו כל פרי או ירק , הוא הכי טעים בעונתו .

לא קונה אבוקדו בקיץ !

 

ישנם זנים שונים של אבוקדו ,ולאורך החורף מבשילים הזנים הטובים שלו כמו אטינגר והאס.

 

כמו שידוע לכולם, לאבוקדו יתרונות בריאותיים רבים.

הוא עשיר מאוד בסיבים תזונתיים, ויטמינים רבים, אשלגן וחומצה פולית.

מכיל כמות גבוהה של חומצות אמינו חיוניות ולפיכך מהווה מרכיב חשוב ביותר

בתזונה של טבעונים, הנמנעים מלצרוך מוצרים מן החי.

 

בקיצור, מזון סופרפוד מעולה – וגם טעים בטירוף.

 

קיבלתי מחברים במושב שקית מלאה באבוקדו . 

הוא מבשיל כל כך מהר וצריך להכין ממנו משהו…

 

IMG_5478

 

מכיוון שהאבוקדו מכיל כמות נאה של שומן , הוא יכול לשמש כתחליף לרוטב שומני המכיל שמנת או חמאה.

 

אז הכנתי ספגטי ברוטב פסטו אבוקדו .

כל כף פשוט וקל להכנה 10 דקות עבודה ויש לכם ארוחה !

 

IMG_5462

 

 

המצרכים – 2 מנות

250 ג"ר ספגטי ( חצי חבילה)

אבוקדו בשל

חצי לימון סחוט

4 כפות מים

כפית פסטו

חופן צנוברים

חופן עלי בזיליקום טריים

מלח, פלפל לפי טעם

לקישוט עירית קצוצה וצנוברים קלויים

 

 

 

מתחילים בבישול של הספגטי במי מלח.

בזמן שהספגטי מתבשלים, מכינים את הרוטב.

במעבד מזון – או בבלנד מוט, מניחים אבוקדו, מיץ לימון ,מים,וצנוברים.

IMG_5434

טוחנים למחית חלקה. מוסיפים פסטו ותבלינים.

IMG_5441

כשהספגטי מוכנים מסננים , מעבירים לקערה ומערבבים את הרוטב אבודקו לתוך הספגטי.

IMG_5442

מסדרים בצלחת הגשה ומקשטים בנדיבות ,בעירית קצוצה וצנוברים קלויים.

 

IMG_5462

IMG_5466

 

IMG_5470

 

IMG_5475

 

את הצנוברים אפשר להחליף בקשיו קלוי או בוטנים קלויים/מטוגנים.

 

ויש עוד הרבה מתכונים לטבעונים כנסו 

תגובות

תגובות