מתכון לממליגה אפויה- Mamaliga/Polenta

 

IMG_6968

 

IMG_6959

 

IMG_6989

 

 

הרומנים קוראים לה ממליגה.

באיטליה היא נקראת פולנטה.

מאכל עממי שמונח על השולחן בכל מסעדה ברומניה.

קמח תירס מבושל בנוזלים עד לדרגה של דייסה סמיכה.

 

בחגים נסעתי לטיול לרומניה. 

ארץ מהממת ביופייה. מבוקרשט נסענו צפונה, והגענו עד למעבר הרים בצפון.

חודש אוקטובר ,כבר קר מאוד ברומניה, נופי השלכת פשוט מרהיבים.

עצים בכל צבעי הקשת.

15966498_1311103335616353_871458648_o

IMG_3964     IMG_3874

 

כמובן הגענו גם למקומות מושלגים יפיפיים.

15933999_1311092378950782_170124795_o    15967768_1311092468950773_407394857_o

נופים עוצרי נשימה –

 

IMG_4146  IMG_4144  15967551_1311092618950758_982816284_o

כן כמו ציור 

 

    15935480_1311103738949646_1254019737_o          15933864_1311103485616338_304983688_o

 

דובים גדולים ומפחידים 🙂

 

IMG_4046

ארמון פלש בסיניה

 

IMG_3854    IMG_3847

בית כנסת בעיר פיאטרה ניאמץ בו התפלל הבעל שם-טוב

 

IMG_4150

 

ברשוב המהממת 

15967577_1311102898949730_242703688_o

 

 

כן הרומנים מחמיצים כל דבר

15943128_1311104775616209_1407203384_o

על הדרך נהננו ממסעדות שונות. ברומניה האוכל פשוט וטעים.

 

 

בתפריט של כל מסעדה מופיעה כמובן הממליגה.

בצורתה הרגילה הממליגה מוגשת כמעין לחם.

אבל אחרי שטעמנו את הממליגה האפויה בשילוב גבינות וביצת עין,

ידענו לבקש את המנה בכל מסעדה או בית קפה שהגענו.

זאת הייתה פשוט מנה מושלמת.

ממליגה/פולנטה רכה וטעימה בטעם חמאה חלבי,

שכבות של פולנטה עם גבינות נמסות בפנים,

מעל כל הטוב הזה ביצת עין נשפכת.

כך זה נראה באחת המסעדות –

15967558_1311103208949699_377293234_o

 

חזרתי ארצה עם צידנית מלאה בגבינות מעולות,

קצ'קבלים בכל מיני טעמים – עיזים, מעושנות חריפות…

וכמובן קמח תירס רומני הכי פשוט, אבל עושה את ההבדל בטעם 

כשמכינים ממליגה.

 

הכנת ממליגה רק עם קמח תירס אמיתי (לא אינסטנט!!!)

ועדיף תוצרת חוץ.

 

מנה חורפית מצוינת ומחממת – פשוט כיף לאכול חם חם כשיוצא מהתנור

 

 

המצרכים – מנה ל- 2-4 אנשים

הכנה בכלי שאפשר להכניס לתנור – מחבת או כלי חרס

 

חצי כוס קמח תירס

כוס וחצי חלב

כוס ורבע מים

רבע כוס שמנת מתוקה

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

כף חמאה

 

לשכבת הגבינות-

אפשר להשתמש בגבינות מלוחת כמו פטה, בולגרית,

פטה עיזים, צפתית כל גבינה שאוהבים

 

50 ג"ר פטה/בולגרית/צפתית מגורדת או מפוררת

50 ג"ר קצ'קבל מגורדת

20 ג"ר גבינת עיזים

2 ביצים

 

 

מתחילים בהכנת הממליגה.

מחממים את הנוזלים , ומשלבים את קמח התירס,מלח ופלפל.

טורפים עם מטרפה.

לאחר שהתערובת רתחה, מעבירים לאש  נמוכה ומבשלים עוד כ 10-15 דקות.

עד שהתערובת מסמיכה לדרגה של דייסה.

משלבים את החמאה.

IMG_6935

 

מטגנים את ביצת העין במחבת עם מעט חמאה.

משמנים בחמאה כלי הגשה שמתאים לאפייה בתנור.

מניחים מחצית מתערובת הממליגה על קרקעית הכלי.

IMG_6937

מפזרים בנדיבות את הגבינות – מלוחה וגבינת עיזים.

 

IMG_6939      IMG_6942

שופכים מסביב את שארית הממליגה.

 

IMG_6948   IMG_6943      IMG_6951

 

מסדרים את ביצי העין מעל הממליגה ומפזרים גבינת קצ'קבל מגורדת.

IMG_6952   IMG_6955   IMG_6956

מכניסים לאפייה של 10 דקות בתנור מחומם מראש על 170 מעלות.

 

IMG_6959

מגישים חם חם !

IMG_6966

 

זה מעדן,

IMG_6968

IMG_6999

 

כנסו לעוד מתכונים בניחוח רומני – מטבח רומני 

 

 

תגובות

תגובות