מתכון לטוטץ – פשטידת תפוחי אדמה מהמטבח הרומני

 

IMG_7321

 

       

 

 IMG_7308

 

טוטץ היא פשטידת תפוחי אדמה מהמטבח הרומני.

תפוחי אדמה מזכירים לי יותר מכל את אבי ז"ל.

כילד בן 6 אסף את קליפות תפוחי האדמה מפחי הזבל של ה"גויים" וכך הצליח לשרוד את הרעב והקור.

 

המתכון מוקדש לזיכרו של אבי האהוב יעקב אוסטר ז"ל .

הטוטץ היה אחד המאכלים האהובים עליו.

מאכל שהזכיר לו  את הימים שלפני המלחמה, את משפחתו ואימו האהובה שלא שרדו את השואה.

אבי היה ניצול שואה.  את השואה עבר כילד בן 6 ומה שנחרט אצלו יותר מכל, הם הרעב והקור,

שהיו בלתי נסבלים .

מכל משפחתו הגדולה הוא היה הילד היחיד ששרד. שרד צעדות מוות ומחנות הרעבה בטרנסניטריה.

לצערי הרב הוא נפטר בשנת 1998 . 

 

אבי מאוד אהב לאכול. אוכל היה חלק מהוויתו.

 

אני זוכרת בתור ילדה את האושר על פניו של אבי כאשר הדודה שלו הייתה מגישה את הפשטידה לשולחן .

 

הפשטידה מעולה גם לפסח,

 

הכנתי בתבנית עגולה אך אפשר גם במלבנית עדיף מפיירקס 

 

המצרכים-

קילו ורבע תפוחי אדמה (עדיף אדומים)

כ- 8 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ או שניים

3/4 כוס קמח – בפסח 1/4 כוס קמח תפוחי אדמה 1/4 כוס קמח מצה 

1/4 כפית שמרים יבשים או כפית אבקת אפייה

1/4 כוס מים

כפית סוכר

כפית גדושה מלח

כפית פלפל שחור

4 ביצים 

 

אופן ההכנה-

לקלף ולגרד את תפוחי האדמה. להניח במסננת להגרת הנוזלים למשך כחצי שעה.

לטגן את הבצל הקצוץ ב3-4 כפות שמן למשך 2-3 דקות עד לשקיפות, ולקרר מעט.

בקערה להניח את תפוחי האדמה המגורדים, הבצל המטוגן, המים,הביצים והתבלינים.

לערבב היטב  להוסיף את הקמח והשמרים או אבקת אפיה.

לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

לרפד תבנית עגולה 26 בנייר אפייה ולמרוח 3 כפות שמן.

להעביר את התערובת לתבנית ולהניח בצד למנוחה של כרבע שעה.
לטפטף את השמן הנותר  מעל הפשטידה.
לחמם את התנור לחום של 200  ולאפות את הפשטידה  כ- 15 דקות.

לאחר מכן, להוריד את הטמפרטורה לחום של 180 ולאפות עוד כשעה עד להשחמה יפה.
לאחר האפייה להפוך ולהגיש.
 

            

 

IMG_7304

IMG_7295

 

כמות השמן היא מומלצת ,לטעמי זה מספיק.

הפשטידה המקורית שהכינה דודה הניה,  הכילה  הרבה יותר שמן. 

 

כנסו למבחר מתכונים נוספים ! 

 

עוד מתכונים מהמטבח הרומני

תגובות

תגובות