טארט נקטרינות על קרם פראנג'יפן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אם יש נחמה בקיץ החם והלוהט שלנו , זה שפע הפירות שיש בו.

גן עדן לכל חובבי הפירות והקינוחים.

טארט פירות  הוא קינוח קלאסי לקיץ.

בחרתי לשלב נקטרינות צהובות , הן בשיא העונה שלהן  מתוקות ועסיסיות, ומהר מאוד נעלמות מהשוק.

מומלץ להכין גם ריבת נקטרינות .

 

הנקטרינות מונחות על קרם אלוהי שמורכב מקרם פטיסייר בשילוב קרם שקדים ומרציפן .

מומלץ לחתוך את העוגה לאחר קירור במקרר, הקרם מתייצב והטעמים מתחברים לביס מושלם .

כמובן אפשר לשלב כל פרי אחר – משמשים, דובדבנים, אפרסקים תפוחים ועוד.

 

 

 

 

 

 

 

המצרכים להכנת הטארט – תבנית סיליקון 22

4 נקטרינות צהובות בינוניות חתוכות לפלחים

 

מצרכים להכנת הבצק-

 

100 ג"ר חמאה

3 כפות סוכר

גרד לימון

חלמון

כוס קמח פחות 2 כפות

1/4 כוס קמח שקדים

1-2כפיות מיץ לימון

 

אופן ההכנה-

להניח בקערה קמח וסוכר לעבד מעט להוסיף שאר המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד.

לשטח את הבצק על תבנית טארט ולהכניס למקרר לקירור של כשעה.

לדקור בכמה מקומות עם מזלג ולהכניס לאפייה של כ- 15 דקות 170 מעלות

להוציא ולקרר.

    

 

הכנת קרם פטיסייר-

1 כוס חלב

תוכן 1/2 מקל וניל

2 חלמונים

2 כפות קורנפלור

1/4 כוס סוכר

1/2 כפית גרד לימון

 

לחמם  3/4 כוס חלב ווניל בקלחת. לערבב חלמונים עם סוכר 1/4 כוס חלב וקורנפלור בקערה .

להוסיף לחלב תוך כדי השוואת טמפרטורה. לערבב על אש נמוכה את התערובת במטרפה עד אשר התערובת מסמיכה .

להוריד מהאש  לשלב גרד לימון ולקרר.

 

 

קרם שקדים-

75 ג"ר חמאה

1/4 כוס סוכר

50 ג"ר מרציפן חתוך

1 ביצה

3 כפות קמח

75 ג"ר שקדים טחונים

כף ליקר שקדים או רום

 

בקערה המיקסר להניח את החמאה הסוכר והמרציפן  להקציף מעט להוסיף שקדים טחונים וקמח, לערבל מעט ולהוסיף ביצה.

להגיע לתערובת קרמית.

לשלב את הקרם פטיסייר לקרם השקדים ולהקציף עוד כחצי דקה, עד לקבלת מסה אחידה.

 

להניח את הקרם על הקלתית בצק האפויה למחצה. ולסדר את הנקטרינות החתוכות מעל הקרם.

 

להכניס לתנור מחומם ל- 150-160 מעלות לכ- 50 דקות 

 

לאחר האפייה להבריש בכף ריבת נקטרינות או משמש מהולה בכפית מים חמים.

העוגה טעימה לאחר קירור של כמה שעות במקרר!

 

 

מתכונים נוספים של עוגות פרי 

 

 

 

 

 

 

 

 

אהבתם את המתכון ? אשמח לתגובות

 הצטרפו  לדף הפייסבוק שלי 

 

למתכוני טארט נוספים

תגובות

תגובות