מתכון לחמניות כשרות לפסח – לחמניות עננים – ללא גלוטן

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

מתכון ללחמניות כשרות לפסח רכות כעננים פשוט נהדרות

הלחמניות ללא גלוטן כך שמתאימות גם לרגישים לגלוטן .

כשרוצים להתפנק בשבת בערב עם הדגים או לארוחת שקשוקה שחייבים לנגב עם לחם

מכינים את הלחמניות האלה.

ממש בקלות

יש שני סודות להצלחה של הלחמניות  –

  • מכינים אותם בתבנית צמודות זו לזו
  • כשהן יוצאות מהתנור מיד מכסים במגבת !!

כך הן יוצאות רכות ושוות.

יש לכם עמוד באינסטגרם ? בואו מצטרפים כאן ועוקבים אחרי העמוד הטעים שלי – מתנות קטנות באינסטגרם 

המצרכים – 9 לחמניות עגולות

350 גר’ – קמח למאפי שמרים כשר לפסח ללא גלוטן(יש קמח תמי או קמח מולינו)

20 גר’ שמרים טריים (קוביות שמרים של שמרית יש כשר לפסח)

ביצה

4 כפות שמן

כף גדושה סוכר (אפשר כפית )

כף מדידה מלח (אפשר פחות)

כוס מים

אופן ההכנה –

  • מניחים את המצרכים בקערת המיקסר ולשים כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק .
  • משאירים כרבע שעה מכוסה למנוחה.
  • מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה(26 או מרובעת קטנה)
  • בעזרת ידיים מעט לחות, יוצרים כדורים , הבצק הוא מאוד רך ועדין זה לא כמו בצק שמרים רגיל.
  • מניחים את הלחמניות בתבנית.
  • מכסים במגבת ונותנים מנוחה של כ- 40 דקות
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.
  • מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה
  • כשהלחמניות יוצאות מהתנור מכסים אותן במגבת – לא נותנים ללחמניות להתייבש.  כך נוצרת לחמניה רכה ועסיסית.

הלחמניות מעולות ביום הכנתן – לאחר יום ניתן לחמם בטוסטר או בתנור.

מתכון לחמניות כשרות לפסח ללא גלוטן – רכות כעננים 

איזה לחמניות מעלפות יצאו לי – רכות עננים – כשר לפסח כמובן !**עדכון מתכון https://bit.ly/3edack0

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום שבת, 11 באפריל 2020

 

מבחר ענק של מתכונים לפסח החל ממנות ראשונות ,סלטים,עיקריות ועוגות 

 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

” התפריט היומי” 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments