מתכון לבורגול בשילוב ירקות וחומוס

 

 

 

מנה מצוינת לימי הקיץ,

מעולה גם כמנה צמחונית בריאה וגם כתוספת למנה עיקרית.

שילוב מצוין של קטניות דגנים וירקות.

הרבה ירקות, מוקפצים , בורגול וחומוס.

גם טעים וגם בריא.

השתמשתי בבורגול מלא אך אפשר להשתמש בבורגול רגיל גס.

 

 

 

המצרכים ל 4 מנות 

1/2 כוס בורגול מלא/רגיל גס

בצל קצוץ

קישוא חתוך לקוביות

כרבע דלורית חתוכה לקוביות

בערך כוס פרחי מיני כרובית סנפרוסט

ענף סלרי חתוך לפרוסות 

חצי כוס חומוס מבושל

מלח פלפל לפי טעם

1/2 כפית זרעי קימל

 

 

 

מניחים את הבורגול בקערה ומכסים במים רותחים .

משהים לשעה. 

במחבת טפלון רחבה מניחים כף שמן זית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים היטב עד הזהבה.

 

משלבים את שאר הירקות . מטגנים היטב את הירקות כ 3-5 דקות, תוך כדי עירבוב/הקפצה .

 

מוסיפים את הבורגול והחומוס ומערבבים לתערובת הומוגנית.

מכסים ומעבירים לאש הכי נמוכה לבישול של עוד כ- 5 דקות.

מגישים לשולחן ונהנים,

 

 

איזה מנה טעימה ובריאה !

 

 

 

תגובות

תגובות