מרק שעועית רומני

   

   

 

מרק שעועית רומני הכי טעים שתכינו !

לפני כשנה וחצי הייתי בטיול ברומניה.

ארץ יפייפיה ואוכל מעולה וטעים. 

נסענו בתקופה של התחלת החורף – חודש נובמבר,

אצלנו עדיין קיץ ,אבל כשנוחתים ברומניה החורף בעיצומו.

קור מקפיא ומה שבא לך לאכול זה מרק חם .

 

בטיול הגענו לטירה של דרקולה – אתר שהוא חלק מטיול חובה ברומניה.

כמובן מלא תיירים, והמון רוכלים שמציעים את מרכולתם.

ביניהם דוכני אוכל.

 

בפינת הדוכנים עמד בחור ובחש בסיר ענק של מרק מהביל, כמו בסרטים.

אני עמדתי בצד והסתכלתי מה יש בתוך המרק , 

 

מרק שעועית סמיך עם בשר והמון טימין – כן, ענפים שלמים קשורים בחוט של הירק הנפלא הזה.

והבחור הרומני כל הזמן בוחש את המרק עם מקל ארוך.

השעועית שהשתמשו במרק היא שעועית לימה – השעועית הגדולה.

 

כבר כמה פעמים הכנתי מרק שעועית רומני החורף הזה , השבוע תפסתי את המצלמה 

 וצילמתי – פשוט מרק מופלא.

 

את המרק אני מכינה עם עצמות מוח. 

עצמות מוח הם תבלין מעולה לכל בישול ארוך, אבל אם משתמשים בהם למרק,

במיוחד מרק שעועית , מתקבל מרק ברמה אחרת לגמרי.

פשוט מרק שהוא מעדן.

 

כדי להכין את המרק רוצו לקצב טוב והצטיידו בעצמות מוח טובות.

אפשר לשלב במרק גם נתחים של בשר .

המצרכים לסיר משפחתי-

קילו עצמות מוח – 4-5 

1 בצל גדול קצוץ

כוס וחצי שעועית לימה (הגדולה) 

3 עגבניות בשלות

2 גזרים 

2 תפוחי אדמה 

3-4 שיני שום כתושות

חצי שורש סלרי חתוך

צרור נדיב של עלי תימין 

מלח, פלפל שחור, מעט פפריקה

אפשר גם חריפה למי שאוהב

 

 

מתחילים בהשרייה של השעועית  אני משרה לפחות 12 שעות.

 

בסיר כבד מטגנים את הבצל הקצוץ ועצמות המוח.

מוסיפים שום חתוך, עגבניה וירקות – שורש סלרי,גזר,ותפוחי אדמה.

מאדים מעט ומוסיפים מים ואת השעועית.

מתבלים בכל התבלינים ומוסיפים את התימין.

מבשלים כ- 3 שעות או עד שהשעועית מבושלת היטב.

מידי פעם בוחשים וטועמים אם חסר תיבול .

ואם בא לכם מרק מעט יותר סמיך – אפשר לטחון חלק מהירקות והשעועית.

הריח נפלא והטעם סוף !

 

 

כאן עוד מתכוני מרקים 

 

מתכונים מהמטבח הרומני 

 

חזרה לעמוד הראשי 

 

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק  של מתנות קטנות 

תגובות

תגובות