מרק קרם כרובית

IMG_7760
  
IMG_7771

 

 

 

 

הכרובית  היא דלת קלוריות, ומעולה לשילוב במרקים.

מתכון קל וטעים שבו הכרובית היא העיקר במרק ולא נלווית לירקות אחרים.

אפשר להכין את המרק בגירסה חלבית וגם פרווה.

משתמשת פה בכרובית עצמה ובתפוח אדמה כדי "להקרים את המרק",ולא בקמחים או שמנות.

והטעם – נפלא

 

המצרכים-

1 כף שמן רגיל או זית או לחלבי כף חמאה

1 בצל גדול קצוץ

1 שן שום קצוצה

1 תפוח אדמה בינוני חתוך  לקוביות

1 כרובית בינונית חתוכה לפרחים

1 ענף סלרי חתוך

1/2 כפית בזילקום יבש

1/4 כפית טימין או אורגנו יבש 

כ-6 כוסות מים ( לחלבי 5 מים +1 חלב)

מלח, פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט (מתאים לגירסה החלבית)

 

 

אופן ההכנה –

בסיר עמוק לטגן את הבצל והשום בשמן כשתי דקות,

להוסיף את תפוח האדמה הסלרי והכרובית.

לערבב עוד כדקה,

להוסיף את המים , לתבל במלח ופלפל שחור ובתבלינים.

לאחר רתיחה להעביר לאש נמוכה ולבשל כחצי שעה.

לשמור בצד כמה פרחי כרובית שלמים .

להוציא את ענף הסלרי ולטחון את המרק לתערובת חלקה.

להחזיר את פלחי הכרובית השלמים למרק.

אם מכינים חלבי – זה הזמן להכניס את החלב ואפשר לתבל גם בקורט של אגוז מוסקט מגורד.

מומלץ להגיש עם קרוטונים –  ועדיף תוצרת בית…

IMG_7771

IMG_7760

 

בתיאבון!

 

 

 

 

תגובות

תגובות